24.6.2014 10:19

Και με τη βούλα στην “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ”

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤOY ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΖΗΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΙΟΥ”

Mέ έκπτωση 7% η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε για ένα χρόνο το έργο της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην Επιχείρηση ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, την μοναδική που συμμετείχε στη δημοπρασία του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, που είχε προκυρήξει η δημοτική αρχή.
Παρεμβαίνοντας η εκπρόσωπος της ανταγωνίστριας εταιρίας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΙΟΥ Σταματία Μακροκάνη δήλωσε ότι θα ζητήσει την ακύρωση της απόφασης με προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 18, χαρακτηρίζοντας ανίσχυρη νομικά την προϋπόθεση της προκύρηξης, με την οποία τίθεται ως προϋπόθεση συμμετοχής η κατοχή απορριμματοφόρου.
Δεν δίστασε μάλιστα να υποστηρίξει ότι στην σχετική διάταξη εμπεριέχεται ο τύπος του απορριμματοφόρου που διαθέττει η ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Απαντώντας ο πρόεδρος της Επιτροπής Π. Λαμπρινούδης την ενημέρωσε δεν μπορεί πλέον να ακυρώσει την διαδικασία του διαγωνισμού που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη, αλλά ότι μπορεί να υποβάλλει έως σήμερα την ένταση της, η οποία θα εξετασθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Παράλληλα την ενημέρωσε η εταιρία της θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις που έχει υπογράψει σύμβαση συνεργασίας, αφού το αποτέλεσμα της δημοπρασίας δεν την επηρεάζει.
Η Μ. Μακροκάνη γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσον την ακύρωση της διαδικασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ