7.10.2016 10:02

Και η επιτροπή αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στο συλλαλητήριο

Ο ένας μετά τους άλλους οι φορείς ενώνουν τη φωνή τους δηλώνονταςτη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο για το προσφυγικό που διοργανώνει σήμερα στις 18.30 η ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση της επιτροπής την οποία υπογράφουν πολλά μέλη τςη αναφέρεται: 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και συλλόγους που πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν κινητοποίηση για το προσφυγικό ζήτημα, την Παρασκευή 7/10/2016 στην πλατεία Βουνακίου στις 18:30.

Η κινητοποίηση αυτή με τις θέσεις και τα αιτήματα που διατυπώνονται βάζει στην πραγματική του διάσταση το ζήτημα. Αναδεικνύοντας τον πραγματικό αίτιο, με ξεκάθαρη στάση απέναντι στους πρόσφυγες – μετανάστες, τα θύματα δηλαδή των πολιτικών της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ελληνικής κυβέρνησης.

Τα μαγαζιά μας, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δεν κινδυνεύουν  από τους πρόσφυγες αλλά από την ίδια πολιτική που για τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων μας χαρατσώνει και μας απειλεί με λουκέτο. Κινδυνεύουν από τα μεγάλα μονοπώλια και τον ανταγωνισμό τους που απαρέγκλιτα υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι,  ας καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, και όσους την υπηρετούν. Πολιτική, που για τα κέρδη σφάζει, δολοφονεί και ξεσπιτώνει εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα μαζί με τον ίδιο τον πρόσφυγα – μετανάστη, απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να διαδηλώσουν μαζί μας: 

  • Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα τους πρόσφυγες και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

 

Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών- εμπόρων

Βερνιώτου Άννα, ελεύθερος επαγγελματίας

Γεωργαλά Μαρκέλλα, ελεύθερος επαγγελματίας

Γεωργιακώδης Πέτρος, ελεύθερος επαγγελματίας

Γωνιάδη Νικολέτα,  ελεύθερος επαγγελματίας

Κούνουπας Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας

Κόρμαλος Ιωάννης, Συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας

Μπάντος Βασίλης, κάτοχος καφετέριας

Παληός Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας

Ταξείδης Ευθύμης, ελεύθερος επαγγελματίας

Φεργάδης Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας Babble Designs

Φλουράς Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας

Χατζηδημητρίου Στάμος, ταβέρνα «Παφυλίδα»

Χρυσάφης Μπάμπης, έμπορο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ