Κοινωνία

11/2/15 12:36

τελ. ενημ.: 11/2/15 17:01

Και το χιώτικο Super Puma στη διάσωση των μελών του "Good faith"

Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Good Faith» σημαίας Κύπρου, χιακών συμφερόντων, που προσάραξε σε βόρεια ακτή της Άνδρου παρουσιάζοντας εισροή υδάτων.

Στο πλοίο επέβαιναν 22 αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος.

Συνολικά18 ναυτικοί έχουν μεταφερθεί ήδη με ελικόπτερα Super Puma sτο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της Άνδρου, ενώ στο πλοίο εξακολουθούν να βρίσκονται τέσσερα άτομα. 

Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 έως 10 μποφόρ.

Το «Good Faith» είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Ουκρανία, κενό φορτίου. Ο πλοίαρχος του «Good Faith» ενημέρωσε λίγο μετά τη 1.00 ότι το πλοίο έχει προσαράξει στις βόρειες ακτές της Άνδρου και παρουσιάζει εισροή υδάτων.

Άμεσα, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εκδόθηκε σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη και ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.

Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή.

Από τη Λήμνο, την Ελευσίνα και τη Χίο απογειώθηκαν ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το ΓΕΕΘΑ για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Άνδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση