Κοινωνία

15/9/15 17:03

τελ. ενημ.: 15/9/15 17:03

Και επισήμως η παραλαβή των κάδων

ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Με στόχο τουλάχιστον τον διπλασιασμό του όγκου των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ο δήμος Χίου, η υπηρεσία καθαριότητας και ο ΔΙΑΝΟΧ υποδέχονται σήμερα τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για την επίσημη παράδοση των κάδων που θα χρησιμοποιηθούν.

«Έχουν έρθει όλοι οι κάδοι και όπως περιγράφεται στο συμφωνητικό, οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα επισκεφθούν τη Χίο προκειμένου να εξετάσουν και να προσδιορίσουν την πιλοτική τοποθέτηση τους, να εγκρίνουν τους χώρους και τη διαδρομή» εξήγησε ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Σ. Συριώδης τους λόγους της επίσκεψης των εκπροσώπων της Ελληνικής εταιρείας Ανακύκλωσης στη Χίο.

Η προώθηση

Στοχευμένα θα ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια για την ανακύκλωση από τα σχολεία. «Σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα είδος παιδικής χαράς, λούνα παρκ το πιθανότερο στην πλατεία Βουνακίου κι εκεί θα υπάρχουν παιχνίδι ενημερωτικό υλικό κ.λπ. για την ανακύκλωση. Οι δράσεις θα είναι συνεχείς, οι κάδοι θα μπουν κατά προτεραιότητα στα σχολεία γιατί τα παιδιά είναι εκείνα που ευαισθητοποιούνται περισσότερο και που θα ωθήσουν και τους μεγαλύτερους να αλλάξουν συνήθειες», είπε ο κ. Συριώδης.

Σε δυο φάσεις

Η ανακύκλωση είναι στο αρχικό στάδιο, βρίσκεται στα νηπιακά της βήματα. Οι πρώτοι κάδοι που ήδη παραλήφθηκαν θα τοποθετηθούν στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης ενώ η περιφέρεια θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση μαζί με τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση