11.6.2014 11:43

Και από Αύγουστο… Digea

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ Η ΧΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Στις 2 τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου αναμένεται να εκπέμψει ψηφιακό σήμα η DIGEA στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του διευθυντή δικτύου της εταιρίας Ι. Βασάλου στον «π».

Όπως σημείωσε ο ίδιος το χρονοδιάγραμμα εκπομπής ψηφιακού σήματος έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει ότι 27 Ιουνίου θα υπάρξει κάλυψη της Πελοποννήσου, 11 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η εκπομπή σήματος στην Αθήνα, ενώ από 1η Αυγούστου το ψηφιακό σήμα θα κάνει την εμφάνισή του στο Βόρειο Αιγαίο και στις περιοχές της Θράκης.

Η σύμβαση του Δήμου με την εταιρεία προβλέπει την κάλυψη της κεντρικής και νότιας Χίου από τρείς αναμεταδότες που θα λειτουργήσουν στο Μεροβίγλι Θυμιανών, στον Προφήτη Ηλία Θολοποταμίου και στο Μεροβίγλι των Μεστών ενώ μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι υπάρχοντες πομποί μετάδοσης αναλογικού σήματος θα συνεχίσουν να εκπέμπουν παράλληλα με το ψηφιακό σήμα.

Μείζον πρόβλημα για την εταιρία παραμένει η μετάδοση σήματος σε ορισμένα σημεία της Χίου όπως η Ελάτα και η Συκιάδα όπου η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους εικάζεται ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκπομπή ψηφιακού σήματος.

Όπως πάντως σημειώνει η εταιρία η μεταβατική περίοδος λειτουργίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού θα πρέπει πρώτα να εντοπιστούν οι αδυναμίες στην λήψη από τους αποκωδικοποιητές και στη συνέχεια να υπάρξει επίλυσή τους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ