17.5.2012 9:03

Καφενείον το … ωραίο Επιμελητήριο

ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ!

Σε λέσχη φιλοσοφικού προβληματισμού – και μάλιστα ρηχού – μετατράπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Χίου. Η καλοπροαίρετη πρόθεση της διοίκησης να ωθήσει ενέργειες για τη βελτίωση των υποδομών υποδοχής θαλάσσιου τουρισμού απέτυχε, περισσότερο γιατί δεν ήξερε τον τρόπο που θα προσεγγίσει το θέμα.
Με μια απλοϊκή εισήγηση εκ μέρους του προέδρου και καλεσμένους εκπροσώπους του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου, του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, καταδυτών και ερασιτεχνών αλιέων, μετατράπηκε σε δημόσια διατύπωση παραπόνων προς τον παριστάμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και το λιμενάρχη.
Επιμελητηριακοί σύμβουλοι και παριστάμενοι επαναλάμβαναν την ανάγκη τοποθέτησης περισσότερων πίλαρς στα λιμάνια και θέσεων υποδοχής για ιστιοφόρα και φουσκωτά, την τοποθέτηση περισσότερων φώτων και συμφωνούσαν ότι για τις βλάβες που προκαλούνται στις όποιες υποδομές υπάρχουν φταίνε οι βανδαλισμοί της νέας γενιάς.
Από μια τέτοια ατζέντα δεν ήταν φυσικά δυνατόν να προκύψει σοβαρό αποτέλεσμα, παρά τη συζήτηση του θέματος επί τρεις ώρες. Ενδεικτική ήταν η στάση εκπροσώπων του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι εμφανίστηκαν, άκουσαν για δέκα λεπτά κι όταν κατάλαβαν το επίπεδο της συζήτησης επέλεξαν να αποχωρήσουν, χωρίς καν να ζητήσουν το λόγο.
Η διοίκηση θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά από το επίπεδο και το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης και να αποφεύγει μονοθεματικές συνεδριάσεις με βαρύγδουπους τίτλους, αν δεν έχει προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία για να τις στηρίξει. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ