30.3.2016 12:14

Κάδοι ή πρόστιμα

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Μία παθογένεια ετών, αυτή της εναπόθεσης οργανικών αποβλήτων στους κοινούς κάδους απορριμμάτων έρχεται να αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας που με έγγραφο που κοινοποιεί σε ιχθυοπώλες και κρεοπώλες του νησιού, ανακοινώνει την πρόθεσή της να προβεί στην επιβολή προστίμων, αν δεν συνετιστούν προς την κατεύθυνση της ορθής διαχείρισης των συγκεκριμένων αποβλήτων.

Η επιστολή

Το έγγραφο του Δήμου διαβιβάζει στη συγκεκριμένη μερίδα των επαγγελματιών, έγγραφο του νομοκτηνίατρου με βάση το οποίο τα απόβλητα από τα κρεοπωλεία και τα ιχθυοπωλεία θα πρέπει να μεταφέρονται μέσα σε ειδικό κάδο και να καταστρέφονται μέσα σε αυτόν.

«Είναι γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες είτε έχουν επαναπαυθεί με την παρούσα κατάσταση που όχημα του Δήμου περνάει και παίρνει τα συγκεκριμένα απόβλητα μπροστά από τα καταστήματά τους, ή ακόμα χειρότερα τα πετάνε μέσα στους συμβατικούς κάδους. Μπορεί τώρα η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη όμως, το καλοκαίρι και πάλι θα δημιουργηθούν προβλήματα. Είναι ευθύνη των ίδιων των καταστηματαρχών να προμηθευτούν με τους συγκεκριμένους κάδους και να ξεκινήσει μία νέα διαδικασία μακριά από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος», σημείωσε στον «π» στέλεχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, λέγοντας ότι η Υπηρεσία προτίθεται να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες.

Η σύσκεψη

Σε μία ύστατη προσπάθεια οι επαγγελματίες να συνετιστούν, ο Δήμος μέσω του Επιμελητηρίου συγκαλεί σύσκεψη στις 6 Απριλίου στις 18:00 στο Δημαρχείο Χίου προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος προμήθειας των νέων κάδων.

«Ο νόμος είναι σαφής. Την ευθύνη για τα συγκεκριμένα υπολείμματα την έχουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Στόχος είναι πριν το καλοκαίρι να έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα. Από την πλευρά μας θα δώσουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την προμήθεια των κάδων, αλλά αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων», κατέληξε το συγκεκριμένο στέλεχος της Υπηρεσίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ