2.8.2012 9:46

Ήθελαν 1 και πήραν 6!

- ΑΚΟΜΗ... ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΝΑ ΧΙΟΥ

 
Τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να συμπεριλάβουν στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου τους πρώην εργαζόμενους της ΕΝΑ Χίου αναζητούσαν με κάθε τρόπο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Πολ. Λαμπρινούδη να αγνοεί εμφανώς ακόμη και τις προειδοποιήσεις της νομικού του συμβούλου Γραμμ. Αλοίμονου που τον διαβεβαίωνε ότι η απόφαση για πρόσληψη θα ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η συζήτηση πήρε διαστάσεις μετά από αίτηση εργαζόμενης στην ΕΝΑ Χίου με σύμβαση αορίστου χρόνου που ζήτα την μετάθεσή της από την πρώην Αναπτυξιακή σε υπηρεσία του Δήμου. Στο αίτημά της, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έφεραν αντίρρηση υποστηρίζοντας συνολικά ότι πρόκειται για ιδιαίτερα περίπλοκη κατάσταση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, χωρίς να υπάρχει η διάθεση να μην ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της εργαζόμενης.
 
Κι άλλος ένας....
Στην πορεία της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι το ίδιο αίτημα θα μπορούσε να καταθέσει ακόμη ένας υπάλληλος της πρώην Αναπτυξιακής. «Τα παιδιά εργάζονταν στην ΕΝΑ και όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χίου συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 35% περίπου. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά τους αφού αποτελεί και δική μας ευθύνη να βρουν δουλειά. Η ΕΝΑ δεν έχει αντικείμενο και κάκιστα η Περιφέρεια πήρε την απόφαση να την κλείσει», τόνισε ο δήμαρχος. Όμως η νομική σύμβουλος του Δήμου Γραμμ. Αλοίμονου ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια κίνηση θα απαιτήσει κατ’ ελάχιστο την τροποποίηση του Οργανισμού του Δήμου Χίου και πάντα με τον κίνδυνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην δεχτεί τις μόνιμες προσλήψεις. Ο δήμαρχος έκανε πως δεν άκουσε....
 
Άλλοι δύο....
Με τις τοποθετήσεις των μελών του Συμβουλίου να περιορίζονται στον τρόπο με τον οποίο η διαδικασία θα στηριχτεί σε νόμιμες διαδικασίες και θα μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία, διαπιστώθηκε παράλληλα ότι ακόμη δύο υπάλληλοι της ΕΝΑ Χίου θα προσέφευγαν ζητώντας την πρόσληψή τους στο Δήμο, εφόσον ικανοποιούνταν το αίτημα των άλλων εργαζομένων. Έτσι άμεσα ο αριθμός των ενδιαφερόμενων διαμορφώθηκε από αίτημα μόλις μίας υπαλλήλου σε αίτημα τεσσάρων!
«Θα βρεθεί τρόπος. Θα προτάξουμε την πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ζητήσουμε να τροποποιηθεί ο Νόμος και να βρεθεί λύση», τόνισε ο Πολ. Λαμπρινούδης, ενώ η πλευρά Χαλλιορή επέμενε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι υποδείξεις της κ. Αλοιμόνου. Όμως ο δήμαρχος, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
 
Το φούλαρε κι ο Φλάμος
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η διαδικασία θα κατέληγε κάπου, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, λίγο πριν την ψηφοφορία ο Π. Φλάμος ανέφερε ότι υπάρχουν κι άλλοι δυο εργαζόμενοι της ΕΝΑ Χίου που δεν βρίσκονται πλέον στην εταιρία και θα καταφύγουν κι αυτοί στην ίδια διαδικασία, διαμορφώνοντας τον τελικό αριθμό των προς πρόσληψη εργαζομένων από 1 σε 6!
Έξαλλος από την εξέλιξη της διαδικασίας ο Πολ. Στείρος απευθύνθηκε στον κ. Φλάμο. «Που είναι αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα;», είπε. «Στην εταιρία...» απάντησε ο κ. Φλάμος συμπληρώνοντας ότι η ΕΝΑ Χίου βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης και οι εργαζόμενοι αν και απλήρωτοι, προσπαθούν να συμμαζέψουν ότι τελευταίες υποχρεώσεις υπάρχουν. «Και αυτοί οι δου που δεν είναι στην εταιρία;» τον ξαναρώτησε. «Αυτοί είναι έξω, έχουν φύγει από την ΕΝΑ...», απάντησε ο κ. Φλάμος, δίνοντας την τελευταία πινελιά σε μια διαδικασία που ενώ θα έπρεπε να έχει «οχυρωθεί» από όλες τις πλευρές πριν φτάσει στο συμβούλιο, κατέληξε σε παράδειγμα προς αποφυγήν και παράδειγμα προχειρότητας. 
 
Με ρίσκο
Τον αν θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στο Δήμο παραμένει ακόμη άγνωστο, μιας και θεωρείται περισσότερο από δεδομένο ότι  θα απαιτηθεί τροποποίηση του Οργανισμού του Δήμου για να ενταχθούν στο προσωπικό.
 Ωστόσο αφού ο κ. Λαμπρινούδης θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζει τον τρόπο για να το καταφέρει, ας αρκεστούμε στις προθέσεις του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ