15.1.2014 16:01

Ιστορική … σήμανση

Σηματοδοτήδηθηκε η οικία του Μ. Θεοδωράκη

Ο Παντελής Στεφάνου μπορούσε να πετάξει στις δημοτικές αποθήκες τις ταμπέλες που κατασκευάστηκαν πριν δύο χρόνια για τη σήμανση ιστορικών σημείων στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης του νησιού.  μας Δεν επέλεξε την εύκολη λύση. Τις αξιοποιεί αποτελεσματικά, σηματοδοτώντας  ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα του τόπου.

Οι δύο πρώτες

Προς το παρόν έχουν μετασκευαστεί και τοποθετηθεί οι δύο πρώτες, που σηματοδοτούν το σπίτι που γεννήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Αγ. Μαρίνας Εγκρεμού στο Βουνάκι, σημερινή ιδιοκτησία Παντελή Καμίτση.
Η δεύτερη έχει εγκατασταθεί και δείχνει το δρόμο για το μνημείο Ψυχάρη, στην αρχή σχεδόν της επαρχιακής οδού Χίου – Καρδαμύλων, λίγο μετά τη Δασκαλόπετρα.

Οι επόμενες

 

Ακολουθούν σύντομα οι σηματοδοτήσεις του Πνευματικού τριγώνου της Βιβλιοθήκης Κοραή, του Γυμνασίου Αρένων και της Μητρόπολης και των Ομηρικών  γλυπτών στο μικρό αίθριο χώρο του Ομηρείου. 
Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα  μετασκευαστούν και θα αξιοποιηθούν στον τομέα του θεματικού τουρισμού, ως Χάρτες Ομηρικών Διαδρομών, οι τρείς  μεγάλες διαφημιστικές ταμπέλες στην πλατεία Βουνακίου, στη συμβολή των οδών Εθνάρχη Μακαρίου και Αγ. Αποστόλων στην περιοχή Βαξάλη και στο λιμάνι, οι οποίες παραχωρήθηκαν από την ιδιοκτήτρια εταιρία μετά τη λήξη της σύμβασης έργου με το Δήμο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ