6.1.2015 15:09

Ήπιες αναταράξεις

ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε λογική κλίμακα κυμαίνονται οι ωδίνες του τοκετού για την τελική  επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι επώδυνες οι  αντιδράσεις των επτά  υπό αποκλεισμό στελεχών, που, όπως ορίζει το καταστατικό, έχει προτείνει η Νομαρχιακή  στην Κεντρική Επιτροπή για  την τελική διαμόρφωση της  λίστας του εκλογικού ψηφοδελτίου.

Από τα δεκαπέντε μέλη που έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα τους προτείνονται  οι οκτώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι  οι υπόλοιποι είναι διαγραμμένοι.                                      

Οι ωδίνες βέβαια ποτέ δεν είναι ανώδυνες, κάποιες διαμαρτυρίες υπάρχουν, πικρίες εκφράζονται, αλλά όλα καλύπτονται από την αναμονή  της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της επιλογής και την προοπτική της εκλογικής επιτυχίας, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για όλους αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά.        

Διαφορετικότητα

‘Όλοι τονίζουν τη δημοκρατική διαφορετικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και  σε αυτό το επίπεδο, αφού,  όπως λένε, είναι  το μοναδικό κόμμα που για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου προηγήθηκε διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα.

«Αυτό που διαφοροποιεί το ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα κόμματα και σε αυτή τη διαδικασία είναι η διαβούλευση που έχει προηγηθεί μεταξύ των μελών. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν λόγο και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που οι υποψήφιοι μας δεν επιβάλλονται ουρανοκατέβατοι και δεν μας έρχονται φυτευτοί», δηλώνει ο Αλέκος Γαίτάνος, ένας από τους επτά μη προτεινόμενους της λίστας.

Το παράπονο

Ο Σταύρος Καραβασίλης, χωρίς να διαφοροποιείται από τις γενικότερες επιλογές, θέσεις και ενέργειες του κόμματος, επισημαίνει ένα δεδομένο  που τον  προβληματίζει.                         

«Είμαι το μόνο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής που δεν είμαι στη λίστα με τους οκτώ προτεινόμενους. Από τους οκτώ οι πέντε είναι μέλη και η μία σύζυγος μέλους της επιτροπής. Εγώ έτυχε να απουσιάζω από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ζητούμενο  είναι να καταρτιστεί ένα ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει την κοινωνία, στο ποσοστό που την αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ