27.3.2023 10:30

IPAT: Καταληκτική εκδήλωση και διάχυση αποτελεσμάτων

Μπορείτε να παραβρεθείτε στο χώρο της εκδήλωσης στον Πολυχώρο Μύρτιλλο (Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, πρώην ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα), είτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα google meet.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και στη δια ζώσης συμμετοχή στο Myrtillo υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live streaming από τα social media του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο facebook και στο youtube.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
- το υλικό ψυχοεκπαίδευσης
- το εκπαιδευτικό εργαλείο αυτοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό
- οι εμπειρίες της επιστημονικής ομάδας του έργου από την συμμετοχή τους σε αυτό
- καλές πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό.

Το πρόγραμμα IPAT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αυξήσει την προσβασιμότητα των γονέων παιδιών με αυτισμό στην εκπαίδευση και να τους παρακινήσει να χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη προσέγγιση αυτο-εκπαίδευσης σε διαφορετικά στάδια της ζωής των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και η κοινωνική τους ένταξη και να εξαλειφθεί το στίγμα.

Ο ρόλος της οικογένειας, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι καθοριστικός για την κάλυψη των αναγκών των αυτιστικών ατόμων. Οι γονείς αποτελούν το κύριο υποστηρικτικό και συνεχές σύστημα παροχής φροντίδας, διασφαλίζοντας παράλληλα αποτελεσματική συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης που φροντίζουν το παιδί τους. Η εκπαίδευση των γονέων είναι ένας από τους παράγοντες που επιτρέπει τη βέλτιστη προσαρμογή των γονέων στη διάγνωση του αυτισμού του παιδιού τους, την ικανότητά τους να υποστηρίζουν τη θεραπεία και να συνεργάζονται εποικοδομητικά με τους σωστούς επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπούνται από πέντε οργανισμούς: το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ως συντονιστή και την EPIONI από την Ελλάδα, το Autismo Burgos από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Gaziantep από την Τουρκία και το Controvento Cooperativa Sociale Onlus από την Ιταλία, ως εταίρους.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.ipatproject.eu

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ