17.5.2013 13:48

Ιούνιο ανοίγουν τα Οθωμανικά λουτρά

ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού, ήταν η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης των  Οθωμανικών Λουτρών  του Κάστρου της Χίου και το άνοιγμα τους στο κοινό με μία έκθεση φωτογραφίας από την 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Στη συνέχεια όμως η υπηρεσία αναγκάστηκε να τα κλείσει και πάλι επειδή μετά το Οκτώβριο δεν διέθετε φύλακες για το χώρο.

500 ευρώ

Φέτος, η προϊσταμένη της υπηρεσίας Όλγα Βάσση εκτιμά ότι  οι πύλες του θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, αφού σε λίγες μέρες θα ενταχθούν στη δύναμη της Εφορίας οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Για να υποστηριχθεί οικονομικά το εγχείρημα με την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εξόδων χρήσης, θεσπίζεται από φέτος πλαφόν 500 ευρώ που θα πρέπει να προκαταβάλλουν  οι οργανωτές κάθε εκδήλωσης στην υπηρεσία. 

Τα χρήματα αυτά θα παραμένουν στην Εφορία και θα διατίθενται για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του μνημείου. Ήδη έχουν υποβάλλει πρόταση χρήσης του χώρου δύο καλλιτέχνες και ένας σύλλογος.

Προσλήψεις

Σημαντικές υπηρεσιακές  ανάγκες  θα καλύψουν και οι προσλήψεις ενός αρχαιολόγου, ενός  πολιτικού μηχανικού και πέντε εργατοτεχνιτών, που θα δουλέψουν για ένα χρόνο με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ