Κοινωνία

16/5/15 13:03

τελ. ενημ.: 16/5/15 13:04

Το «Ιωνικό» πόλος έλξης αθλητών από ολόκληρο το Αιγαίο

Σειρά μέτρων για την ορθή λειτουργία του Κολυμβητηρίου ζητά μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, θέτοντας ως στόχο το «Ιωνικό» να αποτελέσει πόλο έλξης και για εκτός νομού χρήστες εξασφαλίζοντας όχι μόνο τις προπονήσεις τους αλλά και τη διαμονή τους.

 Μεταξύ άλλων αναφέρει:

 «Για την ορθή λειτουργία του κολυμβητήριου απαιτείται να υπάρχουν άνθρωποι για την συντήρηση  του χώρου, τη συντήρηση του χλωρίου, τους χώρους υγιεινής, των μηχανολογικών-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ναυαγοσώστης, νοσηλευτικό προσωπικό.

▪ Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά  και σωστή αναδιοργάνωση του υπάρχοντος  προσωπικού

 Επέκταση του ωραρίου  ώστε να εξυπηρετούνται  περισσότεροι αθλούμενοι που σήμερα τα ωράρια λειτουργίας του είναι απαγορευτικά

▪ Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία  σταθερής επιχορήγησης  τόσο του ΙΚ και γενικότερα του ΝΠ.

▪ Να αναλάβει πρωτοβουλία εξεύρεσης πιστώσεων, με  δυναμικές διεκδικήσεις, με ένταξη στο ΕΣΠΑ κ.λπ.

Είμαστε αντίθετοι με κάθε επιβολή αντιτίμου, αφού ο λόγος που έγινε και το ΙΚ και κάθε  άλλη δομή είναι κοινωνικός και  σκοπός των δομών αυτών είναι  η προσφορά στους δημότες που δεν μπορούν να  αντέξουν  και άλλη ανταποδοτικότητα.

▪ Ο Δήμος δια της τεχνικής  υπηρεσίας του –αφού το Νομικό Πρόσωπο δεν διαθέτει τεχνικούς- να εκπονήσει μια συνολική μελέτη με υποέργα που σταδιακά θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις.

▪  Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με τη συνένωση όλων των κοινωνικών δομών δεν απέδωσε.

Ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα διαχωρισμού  των δομών προς όφελος  του κοινωνικού συνόλου, γιατί  μέχρι σήμερα όλο το συνονθύλευμα δεν έχει αποδείξει ότι έχει αποτελέσματα». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση