16.5.2015 13:03

Το «Ιωνικό» πόλος έλξης αθλητών από ολόκληρο το Αιγαίο

Σειρά μέτρων για την ορθή λειτουργία του Κολυμβητηρίου ζητά μέσα από ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, θέτοντας ως στόχο το «Ιωνικό» να αποτελέσει πόλο έλξης και για εκτός νομού χρήστες εξασφαλίζοντας όχι μόνο τις προπονήσεις τους αλλά και τη διαμονή τους.

 Μεταξύ άλλων αναφέρει:

 «Για την ορθή λειτουργία του κολυμβητήριου απαιτείται να υπάρχουν άνθρωποι για την συντήρηση  του χώρου, τη συντήρηση του χλωρίου, τους χώρους υγιεινής, των μηχανολογικών-ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ναυαγοσώστης, νοσηλευτικό προσωπικό.

▪ Απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά  και σωστή αναδιοργάνωση του υπάρχοντος  προσωπικού

 Επέκταση του ωραρίου  ώστε να εξυπηρετούνται  περισσότεροι αθλούμενοι που σήμερα τα ωράρια λειτουργίας του είναι απαγορευτικά

▪ Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία  σταθερής επιχορήγησης  τόσο του ΙΚ και γενικότερα του ΝΠ.

▪ Να αναλάβει πρωτοβουλία εξεύρεσης πιστώσεων, με  δυναμικές διεκδικήσεις, με ένταξη στο ΕΣΠΑ κ.λπ.

Είμαστε αντίθετοι με κάθε επιβολή αντιτίμου, αφού ο λόγος που έγινε και το ΙΚ και κάθε  άλλη δομή είναι κοινωνικός και  σκοπός των δομών αυτών είναι  η προσφορά στους δημότες που δεν μπορούν να  αντέξουν  και άλλη ανταποδοτικότητα.

▪ Ο Δήμος δια της τεχνικής  υπηρεσίας του –αφού το Νομικό Πρόσωπο δεν διαθέτει τεχνικούς- να εκπονήσει μια συνολική μελέτη με υποέργα που σταδιακά θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις.

▪  Η εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με τη συνένωση όλων των κοινωνικών δομών δεν απέδωσε.

Ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα διαχωρισμού  των δομών προς όφελος  του κοινωνικού συνόλου, γιατί  μέχρι σήμερα όλο το συνονθύλευμα δεν έχει αποδείξει ότι έχει αποτελέσματα». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ