12.3.2015 15:34

Ημικρανία και διατροφή:Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις για πάντα!

Ημικρανία και ζαλάδα...ενα πολύ συχνό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί λόγω στρες και κούρασης. Είμαι ένα από τα άτομα που έχουν πολύ συχνά ημικρανίες και δεν ξέρω τον τρόπο να τις αντιμετωπίσω.

Μία ημικρανία μπορεί να με εξουδετερώσει και να μην με αφήνει να ανταπεξέλθω στη καθημερινότητα μου, αν δεν κοιμηθώ με απόλυτη ησυχία και σκοτάδι.

Εσύ τι κάνεις για να εξουδετερώσεις τις ημικρανίες;

 
Ημικρανία και διατροφή
 


Επίσης, έκατσα και έψαξα προσεκτικά για να βρώ λύση στο πρόβλημα μου και βρήκα τι τρόφιμα δεν πρέπει να τρώω για να μου περάσουν οι ημικρανίες και σας τα παρουσιάζω.


Απέφυγε το κρασί και ειδικά το κόκκινο.
Κόψε τα κίτρινα τυριά, τον καφέ, τα πορτοκάλια, τη σοκολάτα,τους ξηρούς καρπούς,  τις ντομάτες, αναψυκτικά και ορισμένα πρόσθετα τροφίμων.
Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης, υδατανθράκων και αλατιού. Επίσης, ο καφές και η σοκολάτα περιέχουν καφείνη , που προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα πολλά λίπη και τους υδατάνθρακες και ξεκινήστε να καταναλώνετε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα είδη, όπως λαχανικά και φρούτα, όσπρια και ψάρια.
Επίσης, άρχισε να καταναλώνεις αρκετό νερό για να αφυδατώνεις κατάλληλα τον οργανισμό σου.

Πως να αντιμετωπίσετε την ημικρανία

Με τη δική μου εμπειρία σου προτείνω, ησυχία και χαλάρωση. Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, βάλε ένα δροσερό πανάκι στο κεφάλι σου και ξάπλωσε. Προσπάθησε να κοιμηθείς για τουλάχιστον 2-3 ώρες και θα σου περάσουν οι ημικρανίες. 
Αν οι ημικρανίες σου είναι συχνό φαινόμενο, επισκέψου έναν νευρολόγο για να σου πει σε τι οφείλονται οι ημικρανίες και αν σου δώσει τη κατάλληλη θεραπεία.
Ξέρω πως νιώθεις φίλε/φίλη μου. Υπομονή και θα περάσει και αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ