27.6.2016 11:08

Ημερίδα και δωρεάν κλινική εξέταση με υπερηχογράφημα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ 220 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ

Η «Εκστρατεία» ευαισθησίας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας(ΕΕΜ) στη Χίο, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στη δωρεάν κλινική εξέταση μαστών με υπερηχογράφημα,  πραγματοποιώντας 83 κλινικές εξετάσεις και  72 υπερηχογραφήματα,3 παρακεντήσεις και 11 εκκρίματα θηλών για κυτταρολογική εξέταση, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα περιλάμβανε και ενημερωτική ομιλία.   

Η ΕΕΜ με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακατέχει και με γνώμονα την ιατρική δεοντολογία, εκφράζει επιφύλαξη για τις πραγματοποιημένες σε προηγούμενη περίοδο υπερηχογραφικές εξετάσεις σε 220 γυναίκες, χωρίς λήψη ιστορικού, χωρίς κλινική εξέταση και χωρίς ειδικές συστάσεις αναλόγως της ηλικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία. 

«Στην περίπτωση της εξέτασης των μαστών, καμία εξέταση , όποια κι αν είναι αυτή,  μόνη της δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή διάγνωση», επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΕΕΜ κ.  Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα.

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΕΜ θα επισκεφθεί εκ νέου τη Χίο τον Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο του νησιού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις και να παρασχεθούν υπεύθυνες συμβουλές στις κυρίες που υποβλήθηκαν σε αυτά τα υπερηχογραφήματα, ολοκληρώνοντας τον συγκεκριμένο απαραίτητο έλεγχο διερεύνησης του γυναικείου μαστού.

Στην  Ημερίδα, εκτός της Προέδρου Χειρουργού-Μαστολόγου κ.Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα η οποία αναφέρθηκε στις διαγνωστικές εξετάσεις στη Μαστολογία και στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, μίλησαν και οι κ.κ. Γεώργιος Κόκκαλης,  Πλαστικός Χειρουργός και Ταμίας της ΕΕΜ με θέμα την αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή  και ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, Γενικός Χειρουργός, Μέλος της ΕΕΜ,  με θέμα την Επιδημιολογία του καρκίνου του μαστού, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά της Κυτταρολόγου της ΕΕΜ κ. Σμάρας Βενέτη, η οποία και θα εξετάσει δωρεάν τα κυτταρολογικά δείγματα που ελήφθησαν. Στο τέλος της εκδήλωσης οι ιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις του ακροατηρίου και διανεμήθηκε εκλαϊκευμένο έντυπο υλικό.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας εκφράζει και δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Δήμο Χίου για την ευγενική προσφορά του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, την AEGEANAIRLINESγια τη συνεχή στήριξη του έργου της, προσφέροντας με τον επαγγελματισμό που τη διακρίνει τη δωρεάν μετακίνηση όλων των συντελεστών των «εκστρατειών ευαισθησίας», όπως επίσης και τα υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία CHIOSCHANDRIS και EMPORIOSBAY για την φιλοξενία της αποστολής.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ