Κοινωνία

14/8/14 16:40

τελ. ενημ.: 14/8/14 16:41

Ημέρα μνήμης Λωβοκομείου

Ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός και αθλητικός σύλλογος ΚΟΦΙΝΑ – ΣΙΦΙ θα  πραγματοποιήσει και εφέτος Ηµερίδα µνήµης την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 µε σειρά εκδηλώσεων που θα πραγµατοποιηθούν µέσα στους χώρους του Λωβοκοµείου.

«Σκοπός µας κάθε φορά που γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις είναι η ενηµέρωση του κόσµου για την µακρόχρονη ιστορία του Λωβοκοµείου και τη συνύπαρξη του ιδρύµατος επί  αιώνες, µέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης της Χίου αλλά και ολόκληρου του νησιού,  µιας και το «Λωβοκοµείο της Υπακοής» ήταν αρωγός όλων των περιφερειακών Λαζαρέτων.

Σήµερα αυτό το απαράµιλλης αρχιτεκτονικής οικοδοµικό συγκρότηµα ερηµώνει και  µέρα µε τη µέρα καταρρέει χωρίς κανείς από τους αρµόδιους φορείς να δίνει την  πρέπουσα σηµασία για την συντήρηση και την ανάδειξη του, όπως του αρµόζει και όπως  θα συνέβαινε αν το συγκρότηµα βρισκόταν αλλού.  Πιστεύουµε λοιπόν ότι µε την ευαισθητοποίηση του κοινού θα αποκτήσουµε κι  άλλους συνοδοιπόρους στην µακρόχρονη πορεία του συλλόγου µας για την αναστήλωση  και αξιοποίηση του Λωβοκοµείου», σημειώνει ο Σύλλογος.

Η Ηµέρα θα ξεκινήσει µε θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Λαζάρου και θα συνεχιστεί  µε οµιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου και άλλα. Η  Γιορτή θα κλείσει µε µουσική βραδιά από κιθάρες. 

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση