15.7.2015 16:02

Ηλεκτροπληξία από τα capital control

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΔΔΗΕ, συμβάλλουν  σημαντικά στην οικονομική μας εξαθλίωση. Οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις  που θα τους ανοίγουν μια  χαραμάδα οικονομικής  ανάσας μέσα στο γενικό κλίμα χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που επικρατεί.        Πιο διαδεδομένη και προσβάσιμη λύση  είναι η μετατροπή των οικιακών ηλεκτροδοτήσεων στις αποκαλούμενες  « νυχτερινές παροχές». Τα αιτήματα είναι μαζικά, αλλά όσοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν πριν από  κλείσιμο των Τραπεζών στο φθηνότερο σύστημα ρευματοδότησης, θα περιμένουν  αρκετό διάστημα.

Αποκλεισμένος

Το τελευταίο διάστημα έχουν υποβάλλει αιτήσεις  γύρω στους 100 καταναλωτές. Οι 85 ζητούν μετατροπή του δικτύου και μόνο οι 15 έχουν καταθέσει αίτημα εγκατάστασης νέων παροχών. Οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται όσο είναι δυνατόν από την Τεχνική Υπηρεσία της εταιρείας.

«Όλα τα  έργα του νομού  κατασκευάζονται με διετή σύμβαση  από ιδιωτικό συνεργείο. Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί,  ο  Ηπειρώτης ανάδοχος είναι έτοιμος να εγκατασταθεί στη Χίο από την 1η Ιουλίου, αλλά είναι εγκλωβισμένος.  Δεν του το επιτρέπει η χρηματοπιστωτική έλλειψη των τραπεζών», δηλώνει ο Προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών Χίου Γιώργος Καλαμάκης.  Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι υπομονή, αλλά και αυτή είναι είδος σε ανεπάρκεια πια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ