15.7.2015 16:02

Ηλεκτροπληξία από τα capital control

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΔΔΗΕ, συμβάλλουν  σημαντικά στην οικονομική μας εξαθλίωση. Οι καταναλωτές ψάχνουν λύσεις  που θα τους ανοίγουν μια  χαραμάδα οικονομικής  ανάσας μέσα στο γενικό κλίμα χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που επικρατεί.        Πιο διαδεδομένη και προσβάσιμη λύση  είναι η μετατροπή των οικιακών ηλεκτροδοτήσεων στις αποκαλούμενες  « νυχτερινές παροχές». Τα αιτήματα είναι μαζικά, αλλά όσοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν πριν από  κλείσιμο των Τραπεζών στο φθηνότερο σύστημα ρευματοδότησης, θα περιμένουν  αρκετό διάστημα.

Αποκλεισμένος

Το τελευταίο διάστημα έχουν υποβάλλει αιτήσεις  γύρω στους 100 καταναλωτές. Οι 85 ζητούν μετατροπή του δικτύου και μόνο οι 15 έχουν καταθέσει αίτημα εγκατάστασης νέων παροχών. Οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνται όσο είναι δυνατόν από την Τεχνική Υπηρεσία της εταιρείας.

«Όλα τα  έργα του νομού  κατασκευάζονται με διετή σύμβαση  από ιδιωτικό συνεργείο. Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ολοκληρωθεί,  ο  Ηπειρώτης ανάδοχος είναι έτοιμος να εγκατασταθεί στη Χίο από την 1η Ιουλίου, αλλά είναι εγκλωβισμένος.  Δεν του το επιτρέπει η χρηματοπιστωτική έλλειψη των τραπεζών», δηλώνει ο Προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών Χίου Γιώργος Καλαμάκης.  Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι υπομονή, αλλά και αυτή είναι είδος σε ανεπάρκεια πια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ