11.3.2013 13:46

Ηλεκτροπληξία

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια οι Χιώτες  που πληρώνουν με δόσεις τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ έχουν τριπλασιαστεί οι διακοπές της ρευματοδότησης γιατί, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα  να πληρώσουν τα ποσά που τους καταλογίζονται στα τιμολόγια.
Ο προϊστάμενος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, Χρυσόστομος Γουδής, επιβεβαιώνει αυτό που πιθανολογούμε και εμείς, χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία, πιάνοντας τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Χίου πλέον εξοφλούν παλιότερους λογαριασμούς και όσοι αδυνατούν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό, το δίνουν σε δόσεις.

«Αν ένα τιμολόγιο είναι π.χ. 500 ευρώ, εκ των οποίων τα 300 είναι από παλιές χρεώσεις, εξοφλούν τα παλιά υπόλοιπα για να μην τους διακοπεί η σύνδεση και αφήνουν να πληρώσουν τα  νέα αργότερα και, αν είναι δυνατόν, με πολλές δόσεις.  Ο αριθμός των δόσεων εξαρτάται από την κατηγορία του πελάτη, αν είναι επαγγελματική ή οικιακή παροχή. Εξετάζουμε αν είναι μόνιμη ή εποχική σύνδεση, αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, δηλαδή αν είχε τακτοποιήσει εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος προηγούμενες οφειλές και πολλά άλλα, γιατί δεν μπορούμε και εμείς να κάνουμε ρυθμίσεις άκριτα». Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΔΕΗ  το 2010 οι Χιώτες που πλήρωναν έναντι αντί ολόκληρου του ποσού, δεν ήταν περισσότεροι από 80, ενώ σήμερα υπερβαίνουν τους 300.                                                                                           

Τριπλασιασμός διακοπών                                                                                                     

Σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί ακόμη και οι διακοπές των παροχών από τους δικαιούχους καταναλωτές, κυρίως, όπως επισημαίνει, λόγω του χαρατσιού για τα ακίνητα. «Αν παλιά είχαμε δέκα διακοπές το μήνα, τώρα έχουμε περισσότερες από τριάντα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχωρούνται στο σύστημα».  Ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Χίου, Γ. Καλαμάκης, προσθέτει ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι διακοπές των παροχών, κυρίως σε παλιά σπίτια, εξοχικές κατοικίες, παλιά ακίνητα, ξενοίκιαστα καταστήματα. «Παλιά ο Χιώτης δεν έκοβε τις παροχές σε σπίτια που χρησιμοποιούσε εποχικά ή παροδικά και άφηνε το ρεύμα σε καταστήματα που ξενοικιαζόταν, με το σκεπτικό ότι θα ενοικιαστούν σύντομα και δεν άξιζε ούτε ο κόπος να κάνει διακοπή. Τώρα το κόβει, είτε επειδή δεν έχει να πληρώνει, είτε επειδή γνωρίζει ότι δε θα ενοικιαστεί γρήγορα».                                  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ