7.3.2013 12:06

Ικανοποιήθηκαν δυο στις τρεις απαιτήσεις

• ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΜΟΔ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αλώβητο σε τοπικό επίπεδο και με τις λιγότερες κατά το δυνατόν απώλειες συνολικά, βγήκε το Πανεπιστήμιο «Αιγαίου» από το σχέδιο «Αθηνά». Χθες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος παρουσίασε το σχέδιο «Αθηνά»  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Από τις προτάσεις της Πρυτανείας δεν υιοθετήθηκε μόνο αυτή για τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής. Όμως  συνολικά το Παν. Αιγαίου αυξάνει τα ακαδημαϊκά του αντικείμενα σε προπτυχιακό επίπεδο κατά ένα (αυτό του Τουρισμού), τα τμήματα του μειώνονται κατά ένα (Σάμος στο τμήμα Μαθηματικών, αλλά με 2 κατευθύνσεις) και όλα τα τμήματα του εντάσσονται σε Σχολές. 

Σε τοπικό επίπεδο και τα δυο ζητούμενα της Πανεπιστημιακής κοινότητας επιτεύχθηκαν, αφού διατηρείται το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης και δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας του τμήματος Τουρισμού με κατεύθυνση Οικονομίας και Διοίκησης.

Το προσκήνιο

Στο σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τα εξής:
1. Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας Διοίκησης διατηρείται στη Χίο και εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης.
2. Στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων προτείνεται (και έχει τη δυνατότητα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) να λειτουργήσει και κατεύθυνση Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού.
3. Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Λήμνος) εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος. 

4. Το Τμήμα Μαθηματικών στη Σάμο θα λειτουργεί με δυο κατευθύνσεις, Μαθηματικών και Στατιστικής Αμαλογιστικών Χρηματοοικονομικών.

… Και το παρασκήνιο

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, είχε συνεχείς επαφές με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο προκειμένου να υποστηριχθούν οι προτάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό επίκειται και σήμερα άλλη μια συνάντηση των δυο υπουργών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ