15.4.2015 15:47

Ικανοποίηση και πικρία για το Γιώργη Ζώα

ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ

Με ανάμικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκε για το Γιώργο Ζώα, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας για το Δήμο Χίου, η Μεγάλη Εβδομάδα και ιδιαίτερα η προετοιμασία και η διαδικασία διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου.

Όπως παραδέχεται στον «π» το έθιμο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ιδιαίτερη αποδοχή από τους επισκέπτες, η οργάνωση του χώρου και των περιοχών από όπου μπορούσαν οι χιλιάδες επισκέπτες να παρακολουθήσουν το έθιμο έδειξε αρκετά οργανωμένο, ωστόσο σε κάθε τέτοια περίπτωση δεν μπορούν να μην υπάρχουν και παρατράγουδα. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όλα εξελίχθηκαν όπως είχαν σχεδιαστεί, το έθιμο πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και επιτυχία χάρη και στην σοβαρή στάση των συνεργείων, τα σπίτια προστατεύθηκαν και γενικά υπάρχει μια σχετική ικανοποίηση. Πάντα υπάρχουν παρατράγουδα και αυτά ακόμη και ο καλύτερος σχεδιασμός δεν μπορεί να τα παραβλέψει. Εγώ στέκομαι μόνο στο ότι ο Δήμος κατέβαλλε μια σημαντική προσπάθεια και νομίζω ότι ως προς αυτό τα πήγαμε καλά», ανέφερε στον «π».

«Από σήμερα κιόλας χρειάζεται διάλογος»

Ο Γ. Ζώας όμως δεν στέκεται στις μέρες που πέρασαν. «Υπάρχει άμεση ανάγκη από αύριο κιόλας να συζητήσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερα και τι όχι, που απαιτούνται και που δεν απαιτούνται βελτιώσεις. Σε αυτό το διάλογο με ευθύνη του Δήμου οφείλουν να έρθουν όλοι όσοι επιθυμούν να συνεχιστεί ο ρουκετοπόλεμος και τα επόμενα χρόνια, οι ρουκετατζήδες, οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή, η Αστυνομία, οι φορείς, όλοι. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω», τόνισε χαρακτηριστικά.,  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ