1.8.2012 15:48

ΙΚΑ εναντίον ΚΤΕΛ

- «ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Λ. ΚΑΛΑΓΚΙΑΣ

Μπροστά σε νέο οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου, εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής του ποσό του 1.070.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα μαθητικά δρομολόγια του 2011 αφού αυτή τη φορά πριν ακόμα μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό της Ανώνυμης Εταιρείας, η διοίκηση του ΙΚΑ με δικαστική απόφαση κατάσχει το ποσό των 125.000 ευρώ εξαιτίας ανεξόφλητων οφειλών του ΚΤΕΛ προς τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό φορέα.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς, χθες το ΙΚΑ του απέστειλε μηνυτήρια αναφορά συνοδευόμενη από σχετική τελεσίδικη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η εταιρεία λόγω μη τήρησης του διακανονισμού που είχε προηγηθεί οφείλει να καταβάλει το ποσό των 125.000 ευρώ άμεσα. Εξαιτίας όμως της μη αποστολής των χρημάτων για τα μαθητικά δρομολόγια από το ΥΠ.ΕΣ το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν είχε στη διάθεσή του τα χρήματα, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί η πρώτη δόση των χρημάτων.
Για οικονομικό στραγγαλισμό του κύριου μεταφορικού φορέα έκανε λόγο ο Λ. Καλαγκιάς τονίζοντας ότι πλέον απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα των ΚΤΕΛ και όσων δουλεύουν σε αυτό.
«Όλοι θέλουμε νέα λεωφορεία και καλύτερες συνθήκες μεταφοράς. Είναι από τα θέματα που σαν εταιρεία επιδιώκουμε συνεχώς. Να μας πουν όμως πως γίνεται να λειτουργήσουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες όταν το ίδιο το κράτος υπονομεύει με όλους τους τρόπους την ορθή λειτουργία μας. Εδώ και 1 χρόνο μας χρωστάνε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Εμείς είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Το κράτος γιατί δεν είναι; Μας ρώτησε κανείς πως συντηρούμε τα οχήματα; Πως αγοράζουμε καύσιμα;», ανέφερε ο ίδιος.
Δίκιο αλλά…
Το δίκαιο πάντως του αιτήματος των λεωφορειούχων αναγνώρισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης σε από κοινού σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Π.Ε. Χίου παρουσία και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Ν. Γιακαλή.
«Οι άνθρωποι έχουν δίκαιο αλλά δυστυχώς στην παρούσα φάση εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τη δικαστική απόφαση και τίποτα παραπάνω. Εδώ και καιρό πιέζουμε προς την κατεύθυνση της καταβολής των χρημάτων αλλά το θέμα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών», διευκρίνισε με τη σειρά του ο κ. Γανιάρης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ