30.1.2017 11:04

Ιδρύονται Σχολή Σωστικών Μέσων και Ειδικών Μηχανικών Ε.Ν. στη Χίο

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΕΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Ένα πάγιο αίτημα των σπουδαστών αλλά και των ναυτικών της Χίου, που επεσήμανε πολλάκις και ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημαρχείου, υποσχέθηκε να ικανοποιήσει φεύγοντας από το νησί μας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα ανακοίνωσε την απόφασή του να δημιουργηθούν δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Εντολή για παρεμβάσεις στα κτίρια των Α.Ε.Ν. Χίου και Οινουσσών

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο.

Στην ΑΕΝ Οινουσών, με τη μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής σημείωσε τη βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας προσέγγισης πλοίου στο νησί. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι, όπως ζήτησε ο κ. Βογιατζής.

Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν στη διήμερη περιοδεία που έκανε σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Αρμπουνιώτης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ