8.8.2013 16:31

Ίδρυμα αστέγων χωρίς άστεγους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

Μη αναγκαία, τουλάχιστον στο μέγεθος που παρουσιάζεται φαντάζει η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Χίου προκειμένου να δημιουργηθεί ίδρυμα αστέγων, την ώρα που το συγκεκριμένο ζήτημα ουσιαστικά δεν υφίσταται στην τοπική κοινωνία.

Η διοίκηση του Κέντρου έχει πραγματοποιήσει δύο συνεχόμενες συσκέψεις προκειμένου να βρεθεί κατάλληλο κτίριο, την ίδια ώρα που μέχρι και ο πρόεδρός του τονίζει μέσω του «π» ότι τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν επί του παρόντος στο νησί.

Ο σχεδιασμός

Όπως ανέφερε ο κ. Κώσταλος μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5 κτιριακές υποδομές στο νησί που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εν δυνάμει στέγη φιλοξενίας αστέγων αν ποτέ εντοπιστούν τέτοιοι στην πόλη ή τα χωριά της Χίου.

Συγκεκριμένα οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας εξετάζουν τους ξενώνες φιλοξενίας του Κολυμβητηρίου και του ΟΑΕΔ, του Οίκου Αγάπης στο Νεχώρι καθώς και του οικοτροφείου στον Κοφινά.

«Αυτές οι μελέτες θα μας καταδείξουν και το ποιες θα πρέπει να είναι οι επισκευές που θα πρέπει να γίνουν ενώ έχουμε συμφωνήσει το κόστος που θα προκύψει να το αναλάβει είτε ο Δήμος είτε η Περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Κώσταλος.

Μετά τη δημιουργία του ξενώνα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μία επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Μητρόπολης, το Εργατικού Κέντρου, του Ερυθρού Σταυρού, του Δήμου και της Περιφέρειας θα αξιολογεί τα περιστατικά και θα κρίνει αν πρέπει να φιλοξενηθούν προσωρινά.

«Ευτυχώς δεν έχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά αστέγων στη Χίο. 2- 3 φορές προέκυψαν ορισμένα ζητήματα όμως επιλύθηκαν άμεσα με πρωτοβουλίες εθελοντών. Είναι μία πρωτοβουλία με προληπτικό χαρακτήρα», σημείωσε ο ίδιος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ