17.2.2016 13:59

«Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους εργαζομένους»

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ

Κοινή επιστολή προ τον διοικητή του ΙΚΑ απέστειλα τα σωματεία Οικοδόμων, Σερβιτόρων, Επαγγελματικών Οδηγών, εργαζομένων στα ξενοδοχεία και το Εργατικό Κέντρο Χίου, ζητώντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους από τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων δεν έχουν πραγματοποιήσει 100 ημέρες εργασίας μέσα στο 2015.

«Η οικονομική κρίση και η κατάρρευση της οικοδομής έχει αφήσει χιλιάδες άνεργους οικοδόμους. Οι σερβιτόροι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση, αφού φέτος η σεζόν, τουλάχιστον στο νησί μας, συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο. Τέλος, με το νέο φρούτο της εκ περιτροπής εργασίας, έχουμε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της μίας ημέρας εργασίας την εβδομάδα.

Κύριε Διοικητή, αυτοί οι συνάδελφοί μας έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Μην τους αφήσετε και χωρίς γιατρούς, αναστείλετε και για φέτος την ισχύ του νόμου για τα ελάχιστα ημερομίσθια που απαιτούνται για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών τους αναγκών», αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ