15.1.2016 10:58

Ιατρικό όχι στο ασφαλιστικό

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Αλλαγή …επαγγέλματος θα πρέπει να κάνουν πολλοί γιατροί αλλά και άλλοι υγειονομικοί με τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς κατεβαίνουν στο δρόμο συμμετέχοντας στον γενικότερο κύκλο κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει.

Με κοινή ανακοίνωση τους ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου, εκφράζουν την αντίθεση τους στο νέο ασφαλιστικό και ζητούν από τους τοπικούς βουλευτές, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποσυρθεί το εν λόγω προσχέδιο νόμου και να συμβάλουν σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

"Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ποσοστό φορολόγησης 26%-33% επί του καθαρού εισοδήματος, προκαταβολή φόρου 100%, ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών 26,95% επί του καθαρού εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος 650-1000€ και εισφορά αλληλεγγύης).

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών, θα καταστήσει παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και θα ενισχύσει τις «γκρίζες» ζώνες της οικονομίας.

Η κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες", αναφέρουν στην ανακοίνωση τους .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ