10.10.2016 14:00

Η υπερπληθώρα ζώων και οι πυρκαγιές εξαφάνισαν τα Βοσκοτόπια

ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Η αύξηση του ζωικού κεφαλαίου σε συνάρτηση με τον μεγάλο αριθμό καμένων εκτάσεων , αποτέλεσμα των τελευταίων πυρκαγιών , έχουν δημιουργήσει «ασφυξία» στην Αμανή με τους κτηνοτρόφους να ζητούν απελπισμένα λύση στο τεράστιο πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης ζώων σε μικρές εκτάσεις γης.

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιβή Ποταμούση μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι το θέμα των βοσκήσιμων εκτάσεων είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και γίνεται συνεχής προσπάθεια επίλυσής του. « Οι βασικοί λόγοι που οδηγηθήκαμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι η αύξηση του αριθμού των ζώων που έχει κάθε κτηνοτρόφος και φυσικά και καταστροφή του περιβάλλοντος που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές. Όταν αναλάβαμε και είχαμε κάνει καταμέτρηση υπήρχαν 45000 ζώα σε 138 εκμεταλλεύσιμα στρέμματα γης. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν  επίσημα στατιστικά για τον αριθμό των ζώων αλλά γνωρίζουμε ότι έχει διπλασιαστεί», ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Ταυτόχρονα η κα Ποταμούση υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Αδαμίδη γίνονται ενέργειες για αντιμετώπιση του προβλήματος  σε περιφερειακό επίπεδο, αφού η έλλειψη βοσκοτόπων είναι ένα θέμα που απασχολεί και τα γειτονικά νησιά.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ