3.7.2012 10:17

Η τσάπα ξεσκεπάζει την προχειρότητα

- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

 
Κάτι ήξεραν οι περίοικοι της οδού Βερίτη και διαμαρτύρονταν έντονα για την έναρξη του έργου της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου στο ρέμα της Σκύλας που αφορά στις περιοχές Ευρετής και Φάρκαινας. Προφανώς, τώρα που θα είδαν με ποιο τρόπο εκτελείται το πρώτο τμήμα του έργου στην οδό Αερ. Ροδοκανάκη, οι αμφιβολίες τους θα έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Και όλα αυτά με αφορμή την τραγική έλλειψη του Δήμου να αναλάβει την ρύθμιση της κυκλοφορίας που προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Με εξαίρεση την Παρασκευή όπου την διευθέτηση της κίνησης των οχημάτων είχε αναλάβει η Τροχαία με μία μηχανή και έναν αστυνομικό, τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες και κυρίως τις πρωινές και τις μεσημεριανές, η Δημοτική Αστυνομία δεν υποβοηθά την κυκλοφορία στην περιοχή με αποτέλεσμα οι όποιες φιλότιμες ενέργειες να επαφίενται στους εργάτες του εργοταξίου που εκτελούν... χρέη Αστυνομίας.
Αυτορύθμιση
Η Αερ. Ροδοκανάκη (ο δρόμος που ενώνει την Βερίτη με τον παραλιακό του αεροδρομίου), παραμένει ανοικτή για τα αυτοκίνητα, την ίδια ώρα που  λίγο πριν το εμπορικό κέντρο Γιαλλούρη, εξαιτίας των εργασιών, είναι υποχρεωμένοι να στρίβουν δεξιά σε μικρούς παράδρομους όπου κυριολεκτικά γίνεται ο κακός χαμός. Τα αυτοκίνητα στριμώχνονται, οι δυνατότητες ευελιξίας είναι ανύπαρκτες και η ταλαιπωρία κορυφώνεται όταν οι ίδιοι οι οδηγοί προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους.
Ασφάλεια στον αέρα
Πως λοιπόν να υπάρχει αποδοχή των έργων από την πλευρά των πολιτών όταν εννοείται πως αντί ο Δήμος Χίου να βελτιώνει την εικόνα της πόλης, τη δυσχεραίνει στο έπακρο με την παντελή απουσία της από τέτοια παραδείγματα;
Που είναι η Δημοτική Αστυνομία να αναλάβει τον πλήρη κυκλοφοριακό έλεγχο, μιας και το έργο εκτελείται σε μια από τις πλέον σημαντικές συνδετήριες οδούς της πόλης;
Πως να εμπιστευθεί κανείς εν τέλη, ότι ο Δήμο Χίου επιβλέπει τα έργα που πληρώνονται με εκατομμύρια ευρώ;
Φανταζόμαστε ότι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ποτέ ένα έργο δεν προκαλεί εν έτη 2012 τέτοια ταλαιπωρία όσο αυτή που προκαλείται κάθε φορά που στη Χίο πέφτει μια τσάπα και αφενώς η ανάδοχος εταιρίας λαμβάνει μέτρα που δεν είναι ασφαλή, αφετέρου οι πολίτες βλέπουν μπροστά τους την πλήρη απουσία της πολιτείας.
Χρόνος υπάρχει, ας βελτιωθούν αυτές οι εικόνες άμεσα. 
Και μια απορία αναγνώστη: «Τα Πυροσβεστικά από που πήγαν στη φωτιά των Νενήτων;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ