11.12.2012 17:48

Η τριάδα των νέων φυσικών

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΦΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΙΑΙΔΕΥΣΗ

Διαγωνισμό με θέμα την προώθηση την ένταξη του πειράματος στη μελέτη των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, διοργάνωσαν από κοινού το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στον τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από τα σχολεία 1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, 3ο Γενικό Λύκειο και Γενικό Λύκειο Βροντάδου.
Η ομάδα που κατέλαβε τη πρώτη θέση στο τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό ήταν αυτή του 2ου Λυκείου, αποτελούμενη από τους μαθητές: Αλετρά Νίκο, Φραγκομίχαλο Θεοδόση, και Χαλιορή Στέλιο.
Υπεύθυνοι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου ήταν οι: Σταυρινούδης Σταύρος, Παληός Λεωνίδας, Κουλουράκης Ιωάννης, Κάλλας Μανώλης  και Γιαννίσης Γιώργος.
Η νικήτρια ομάδα θα λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2013, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα, από όπου θα επιλεγούν δυο τριμελείς ομάδες που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο από 17-23 Μαρτίου 2013, εκπροσωπώντας τη χώρα μας.
Η 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad - EUSO (www.euso.dcu.ie).
Την επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι καθηγητές: Πουλερές Νίκος, Σαλασίδης Θεμιστοκλής, Γαισίδης Γιάννης, Αργυρούδης Μιχάλης, Καρίβαλη Ευτυχία και Γιαλούρη Ζηνοβία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ