6.5.2014 10:53

«Η θλίψη μας μετατρέπεται σε οργή»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΓΙΑΚΑΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Την άμεση αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής προκάλεσε η τραγωδία της Σάμου που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 μετανάστες ανάμεσά τους και 3 παιδιά.

Ο Ν. Γιακαλής με ανακοίνωσή του ζητάει από την ελληνική προεδρεία να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στο Αιγαίο.

«Το βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί «υγρό τάφο» εκατοντάδων συνανθρώπων μας», σημειώνει ο ίδιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Βόρειο Αιγαίο, εμείς οι κάτοικοι των νησιών του, γινόμαστε μάρτυρες ξανά μίας πολύνεκρης τραγωδίας μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή αυτή τη φορά του Αγίου Κωνσταντίνου της Σάμου. Δεν υπάρχει πλέον όμως χώρος για θλίψη. Η θλίψη μας, μετατρέπεται σε οργή. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλα λόγια συμπαράστασης. Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουμε ακούσει άλλα τόσα. Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι υπόθεση όλης της Ευρώπης και δεν αρκούν πια δηλώσεις «κατανόησης».

Είναι υποχρέωσή της να το αντιληφθεί στην ουσία του και επιτέλους να δραστηριοποιηθεί.

Στη σημερινή συγκυρία, η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει τον ουσιαστικό της ρόλο και να καταδείξει το μέγεθος του ζητήματος στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί τον «υγρό τάφο» εκατοντάδων συνανθρώπων μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ