18.6.2013 15:38

Η θέση του Δήμου για τα λουκέτα στα καταστήματα της προκυμαίας

«ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ» ΛΕΕΙ Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τα άκρα εάν τελικά δεν συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες της παραλίας στο θέμα της έντασης της μουσικής εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «π» ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος παρά το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί συνεχόμενες συσκέψεις για το θέμα, με τους ιδιοκτήτες να δεσμεύονται ότι θα τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο, δεν το έχουν πράξει με αποτέλεσμα να οξύνεται εκ νέου η κατάσταση με τους περίοικους που διαμαρτύρονται πλέον έντονα για την κατάσταση που επικρατεί.

Σε αυτά τα πλαίσια είναι και η απόφαση για εκ νέου λουκέτο στα καταστήματα Remezzo, Sueno και Central για 10 ημέρες μιας και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο κλείσιμό τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν νέο αριθμό μηνύσεων με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να κλείσουν για 10 ημέρες.

«Αν δεν συμμορφωθούν θα το φτάσουμε στα άκρα. Τσαμπουκάδες από συγκεκριμένους δεν δέχομαι. Όλοι θα εφαρμόζουμε το νόμο υποχρεωτικά. Δεν μπορούν κάποιοι να κερδοφορούν σε βάρος των υπολοίπων», σημείωσε σε έντονο ύφος, υπογραμμίζοντας ότι το οριστικό λουκέτο είναι ζήτημα χρόνου αν δεν συμμορφωθούν.

Δέκτης παραπόνων γίνεται καθημερινά και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χίου Π. Περρίκος ο οποίος υπογράφει και τις άδειες για τη μουσική.

«Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Από τη μία υπόσχονται ότι θα λειτουργούν τα βράδια με βάση όσα προβλέπονται και την ίδια ώρα αναιρούν την υπόσχεσή τους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι πρέπει να δουλέψουν αλλά μέχρι ενός ορίου.

Καθημερινά δεκάδες μου τηλεφωνούν και παραπονιούνται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Υπάρχει περίπτωση συμπολίτη μας που παίρνει μέχρι και χάπια για να μπορέσει να κοιμηθεί τα Σαββατοκύριακα όταν η μουσική είναι στη διαπασών μέχρι τα ξημερώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως όπως διαβεβαίωσε αν ορισμένοι συνεχίσουν την ίδια τακτική, δηλαδή της μη υπακοής στα συμφωνηθέντα τότε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπογράψει ούτε τις προσωρινές άδειες λειτουργίες οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα νομιμότητας στην εν γένει αναπαραγωγή μουσικής.

Για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πάντως συνηγορεί και ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης ο οποίος ναι μεν το χαρακτηρίζει ως έσχατη λύση όχι όμως και μη εφαρμόσιμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ