Κοινωνία

16/4/14 10:47

τελ. ενημ.: 17/4/14 10:27

Η συντήρηση φέρνει τους ρύπους

Σε αναζήτηση μεθόδων αντιμετώπισης του φαινομένου έχει προχωρήσει ήδη ο διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ Κ. Κυπαρίσσης μετά το χθεσινό δημοσίευμα του «π».

 Κάτοικος και ο ίδιος του Καρφά διαπίστωσε ιδίοις όμμασι  το προχθεσινό φαινόμενο. Μιλώντας στον «π» υποστήριξε ότι αυτό παρατηρείται στην επαναλειτουργία των μηχανών μετά τη συντήρηση τους αποδίδοντας τη  μεγάλη  ένταση του φαινομένου προχθές στις κλιματολογικές συνθήκες.

 «Είναι τέτοια η τεχνολογία του εργοστασίου που μετά τη συντήρηση της κάθε μηχανής τα σωματίδια που έχουν παγώσει κι αρχίζουν να ζεσταίνονται  αιωρούνται κι εκλύονται στην ατμόσφαιρα. Η τοποθέτηση ηλεκτροστατικών φίλτρων δεν είναι υλοποιήσιμη στα εργοστάσια των νησιών. Προσπαθούμε κι έχω ζητήσει από τον τομέα περιβάλλοντος της ΔΕΗ να διερευνηθεί κάποια άλλη πιθανή λύση κι είμαστε σε αναμονή. Πάντως στις μετρήσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα είμαστε σε χαμηλά όρια ρύπων», δήλωσε ο διευθυντής στον «π» σημειώνοντας ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του εργοστασίου με την αντίστοιχα λιγότερη επιβάρυνση στις ζωές των περιοίκων.

Και οι δυο πλευρές πάντως σημειώνουν γι ακόμη μια φορά τη «δυσκολία» συνύπαρξης ενός εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας σε μια κατοικημένη και τουριστική περιοχή.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση