20.4.2016 10:09

Η σκυλίτσα που ζητά βοήθεια

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με ένα μήνυμα και ένα βίντεο να συνοδεύει την ανάρτηση, η "Κιβωτός του Θοδωρή" προκάλεσε το ενιδαφέρον πολλών με την ιστορία της σκυλίτσας που βρέθηκε παρατημένη από τον ιδιοκτήτη της στην περιοχή του αεροδρομίου, σε πολύ άσχημη κατάσταση και τώρα ζητά την βοήθεια μας. Η σκυλίτσα τύπου Ντράχταρ ακολουθεί ειδική θεραπεία, ωστόσο η περιπέτειά της που περιγράφεται παρακάτω θα σας συγκινήσει. 

"Ειμαστε απελπισμένοι...

Σε λιγες μόλις ημέρες λιγότερο απο μια βδομάδα, δεύτερη εγκατάλειψη ζώου στο ίδιο σημείο, στο πάρκινγκ κοντά στο αεροδρόμιο Χίου.

Αυτή τη φορά η κλινική εικόνα του ζώου είναι πραγματικά πολύ άσχημη. Απο τις 11:30 το πρωί αντιλήφθηκε φίλη μας ο,τι στο σημείο κυκλοφορούσε ελεύθερο σκυλάκι καφέ χρωματος, με κολάρο και γύριζε γύρω γύρω όλο το πάρκινγκ. Ξαφνικα η κοπέλα το έχασε. Οταν μεσημέρι πια, πήγε να φύγει απο το χώρο, είδε να είναι ξαπλωμένο, κουρνιασμένο αναμεσα σε δύο αυτοκίνητα ενα καφέ ζωάκι.

Αμέσως σταμάτησε και η εικόνα που αντίκρισε μόνο θλίψη φέρνει και ενα μεγάλο γιατί; Στο σημείο παρκαρισμένα πολλά αυτοκίνητα, γεμάτο κοσμο τα καφέ, τα μαγαζιά και ένας άνθρωπος από αυτούς που πέρασαν δεν λύγισε σε αυτη την εικόνα της σκυλίτσας, ώστε να την μεταφέρει σένα απο τα δύο κτηνιατρεία που βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα δίπλα. Αγανάκτηση για το κτήνος που την ειχε τόσο καιρό, που την έβλεπε να την τρώνε οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια, που την άφηνε να κανει την μια γέννα μετά την άλλη και που την παράτησε στο έλεος του Θεού.

Η σκυλίτσα είναι τύπου Ντράχταρ, όχι μεγάλη σε ηλικία, φρεσκογεννημένη καθώς τα στήθη της πρησμένα και στάζουν γάλα, γεμάτη στα τσιμπούρια και στους ψύλλους, αδύνατη πολύ και έχει απώλεια τριχώματος. Ενδείξεις οτι είναι σίγουρα άρρωστη. Έχει ηδη μεταφερθεί στο κτηνιατρείο του κ. Παπαβασιλείου στο αεροδρόμιο, απο την κοπέλα που την βρήκε, και έχει ξεκινήσει αγωγή για εσωτερική και εξωτερική αποπαρασιτωση. Αύριο ξεκινάει φάρμακο για να σταματήσει το γάλα και να μην πάθει μαστίτιδα και περιμένουμε και τα αποτελέσματα των αιματολογικων εξετάσεων της.

Κανουμε έκκληση, οποίος την αναγνωρίζει (δεν έχει μικροτσίπ) να μας ενημερώσει γιατί αυτός που την είχε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οποίος μπορεί να βοηθήσει να καλυφθούν οι εξετάσεις της, τα φάρμακα της και η ειδική τροφουλα της ας μας στείλει μήνυμα στην σελίδα. Δεν μπορούμε να ανταπεξελθουμε άλλο, τα περιστατικά είναι πολλά. Κάθε ημερα κυριολεκτικά δίνουμε αγώνα να ανταπεξέλθουμε στα τόσα πολλά έξοδα. Η μικρή είναι ενα γλυκήτατο πλάσμα, που μόλις έφαγε, το μονο που ηθελε να κανει είναι να μας γεμίσει φιλια. Αξίζει να παλεψουμε για εκείνη και θα το κάνουμε. Σήμερα ίσως να είναι η πρωτη φορά μετα απο καιρό που κοιμάται στα ζεστά της και οχι νηστική".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ