12.7.2016 11:31

« Η Ρόζα της Σμύρνης»

Η πλοκή της ταινία περιστρέφεται γύρω από την αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα η οποία ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.

H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ευγενία Δημητροπούλου δηλώνει ενθουσιασμένη που θα τα ταξιδέψει στην «Πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», την Κωνσταντινούπολη καθώς επίσης και τυχερή, που μέσα από την ταινία αυτή θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και να μάθει για τις ρίζες της!

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Λήδα Πρωτοψάλτη (στον ρόλο της Ρόζας), η Ευγενία Δημητροπούλου (Μαριάννα), ο Τάσος Νούσιας (Δημήτρης) και μαζί τους η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Πέτρος Λαγούτης και ο Γιλμάζ Γκρουντά.

Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

Τα γυρίσματα τα οποία γίνονται στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Μυτιλήνη θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουλίου και η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο 2016. Πρώτη τηλεοπτική προβολή, η ταινία θα κάνει στα κανάλια OTE CINEMA.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ