20.5.2013 15:29

Η πρώτη κόκκινη σε παραγωγό από τον Δήμο Χίου

ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΩΛΟΥΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στην ανάκληση της άδειας πώλησης παραγωγού για 1 μήνα, προχώρησε ο Δήμος Χίου αφού σύμφωνα με σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πωλούσε προϊόντα που ανήκαν στα εμπορεύσιμα των λαϊκών αγορών ενώ τα αγροτικά προϊόντα που πωλούσε δεν ήταν δικά του.

«Αυτά τα διαπιστώσαμε στα πλαίσια των ελέγχων που κάναμε από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δήμου. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι πωλούσε προϊόντα που δεν περιγράφονται μέσα στην άδεια πώλησης που έχει εκδοθεί. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι στη Χίο δεν έχουμε λαϊκή αγορά αλλά ημέρα του παραγωγού. Συνεπώς οι πωλητές θα πρέπει να διαθέτουν προϊόντα που οι ίδιοι παράγουν.
Όμως πέρα από αυτό ο συγκεκριμένος ιδιώτης πωλούσε αγροτικά προϊόντα που όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο στα κτήματά του δεν τα καλλιεργούσε. Σε ερώτησή μας από πού τα έβρισκε μας είπε ότι τα αγόραζε από έμπορο, ούτε καν από άλλο Χιώτη παραγωγό»
, σημείωσε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου.

Οι έλεγχοι πάντως σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να διασφαλιστεί αφενός ο θεσμός της ημέρας του παραγωγού αφετέρου η ποιότητα των προϊόντων.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που αποδίδει στη βάση της εμπιστοσύνης που έχτισαν οι παραγωγοί μέσω του θεσμού με τους Χιώτες καταναλωτές. Ως δημοτική αρχή οφείλουμε να τον προστατεύσουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ