18.5.2015 12:38

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας στην πρεμιέρα των φετινών Πανελληνίων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Κατανοητό χωρίς να κρύβει κάποιο πρόβλημα χαρακτηρίστηκε από τους Χιώτες μαθητές το προς εξέταση θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη που αφορά στους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης και τους ζητήθηκε να γράψουν ομιλία αναφορικά με την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τίτλο: «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Συνολικά οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') ξεκίνησαν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.  

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, εύχεται στους υποψηφίους «καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους». Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις «είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται» και ότι «προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους».

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και τα μηχανογραφικά των υποψηφίων θα κατατεθούν μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους.

Σε ότι αφορά στα δεδομένα της Χίου σήμερα εξετάστηκαν 326 μαθητές Γενικών Λυκείων και της Β’ Ομάδας του ΕΠΑ.Λ. ενώ αύριο Τρίτη ξεκινούν οι εξετάσεις για τους 139 μαθητές της Α’ Ομάδας των ΕΠΑ.Λ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ