13.1.2017 14:23

«Η πολιτεία δεν βοηθά τις πολύτεκνες οικογένειες» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Μ. ΒΟΡΡΙΑ

«Η πολιτεία όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά έχει καταργήσει και όλα τα βοηθήματα που πέρναμε». Με αυτή τη φράση η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολυτέκνων της Χίου Μ. Βορριά περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες του νησιού σημειώνοντας ότι αντί τα μέλη να αυξάνονται απεναντία μειώνονται.

«Στο νησί είμαστε περίπου 900 πολύτεκνες οικογένειες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μείωση στις εγγραφές γιατί η οικονομική κατάσταση δεν μας βοηθάει. Το οικονομικό είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι νέοι δεν παντρεύονται πια, δεν κάνουν το πρώτο παιδί πόσο μάλλον το τέταρτο. Σε αυτό να σημειώσουμε και την πολιτεία η οποία δεν μας βοηθάει, έχουν κοπεί όλα τα επιδόματα ακόμα και η μικρή σύνταξη που υπήρχε για την πολύτεκνη μάνα», ανέφερε η κ. Βορριά.

Φρέσκο γάλα και ψωμί

Παρότι ο Σύνδεσμος δεν έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει οικονομικά τα μέλη του, δεν λείπουν οι δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με ιδιώτες. Μία τέτοια δράση είναι και η παροχή φρέσκου γάλακτος που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 της ίδιας ημέρας, έπειτα από προσφορά του παραγωγού Γ. Καλλέργη.

 «Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις. Εφόσον υπάρχει δωρεάν γάλα είναι αμαρτία να χύνεται και να μη δοθεί σε όποιον το έχει ανάγκη. Εμείς θα δώσουμε σε όποιον μας το ζητήσει ακόμα και σε όποιον δεν είναι μέλος μας», κατέληξε η κ. Καλλέργη.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ