22.8.2012 20:04

Η πιο κρίσιμη μάχη (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

- ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ

 

Για 5η συνεχόμενη ημέρα και αφού πρώτα κατέκαψε τις περιοχές του Αναβάτου, του Κουτσουδότσουμπου και του Ανρδόλακου το πύρινο μέτωπο, προχωράει με αμείωτη ένταση προς το Γιαννάκι απειλώντας να κάνει στάχτη τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Χίου, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής και του Αγίου Ισιδώρου Πιτυούς.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες εναέρια πυροσβεστικά μέσα και επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κατασβήσουν το πύρινο μέτωπο.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δασάρχης κ. Μπέλλας έφερε αντιρρήσεις στη διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης με γκρέιτερ του στρατού πλάτους 4 μέτρων με αποτέλεσμα να ανοιχθεί τελικά μία πρόχειρη διάβαση μήκους λιγότερο των δύο μέτρων.

Την ίδια ώρα για ασυντόνιστες ενέργειες κάνουν λόγω εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής τονίζοντας ότι οι ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος την επομένη της πυρκαγιάς θα ζητήσει καταμερισμό ευθυνών.

Κατηγορηματικός από την άλλη στο γεγονός ότι όποιες ενέργειες έγιναν, πάρθηκαν κατόπιν σχεδίου και όχι στα τυφλά δήλωσε ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Τ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος μιλώντας στον «π» τόνισε ότι οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν μερόνυχτα ολόκληρα μάχες για να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα και καμένοι οικισμοί.

Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί διάρκειας 25 λεπτών που μαγνητοσκοπήθηκε στις 19:00 σήμερα το απόγευμα. Οι φωτογραφίες είναι του Κώστα Κουργιά. 

Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ