16.1.2014 12:49

Η πέργκολα είναι … ανίκητη

ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τον όρο ότι τα όσα δεσμευτικά μέτρα για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων θα ισχύσουν μετά τις εκλογές, ξέχασε να συμπληρώσει στην κανονιστική διάταξη του περασμένου Οκτωβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ο λόγος προφανής και απλός. Λίγους μήνες μετά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί «μαζέματος» του χάους που δημιουργούσαν συγκεκριμένοι επαγγελματίες καταστημάτων εστίασης στο ζήτημα της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά η ανομία ζει και βασιλεύει.

Κλείνοντας τα μάτια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτου παράταξης, έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που λίγους μήνες πριν υπόσχονταν από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα εξαλείψουν.

Αδιάψευστος μάρτυρας της διαρκούς αναντιστοιχίας αποφάσεων και πράξεων, ο φωτογραφικός φακός του «π», που χθες αποθανάτισε τις «περίφημες» πέργκολες για τις οποίες πολύς λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου οι πέργκολες ναι μεν επιτρέπονταν αλλά χωρίς περίφραξη διότι αυτόματα δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τους καταστηματάρχες που είχαν λάβει άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο όσα καταστήματα διαθέτουν πέργκολες τις χρησιμοποιούν ως επιπλέον χώρο στέγασης, καθώς με πλαστικά έχουν μονωθεί πλήρως ενώ εκτός από θερμαντικά σώματα έχουν τοποθετήσει, ως γνωστόν, και ψυχαγωγικά μέσα για τον πελάτη, όπως τηλεοράσεις μεγάλων διαστάσεων.

Τελικά μάλλον επιβεβαιώνεται, έστω και ανεπίσημα, η αντίληψη ότι μέχρι τις εκλογές επιτρέπονται τα πάντα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ