12.9.2013 15:30

Η Παναγιά των κυνηγών

Ένα από τα πρώτα ενδιαφέροντα της διοίκησης Μπουμπάρη, από την πρώτη της θητεία, ήταν η ανακύρηξη ενός ξωκλησιού ως επίκεντρου ετήσιας συνάντησης των κυνηγών, σαν σημείο αναφοράς και γιορτής.

Για το δεδομένο αυτό είχε εντοπισθεί το εξωκλήσι της Παναγιάς της Κοιλανής, στον χωματόδρομο από την Άγ. Μαρκέλλα προς την Πυραμά, το δρόμο που ένωνε κυκλοφοριακά παλιά τη Βολισσό με τα χωριά της Βορειοδυτικής Αμανής.

Στη συνέχεια ήλθε και η πρόταση από τα Νενητούρια, για την Παναγιά στο δρόμο για την παραλία, κοντά στο χωριό. Το τοπικό συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος πρότειναν την παραχώρηση της στο σύλλογο για αρκετά χρόνια με προοπτική ανανέωσης της συμφωνίας και μοναδική υποχρέωση την συντήρηση της σε καλή κατάσταση. Το διοικητικό συμβούλιο είχε υποσχεθεί ότι θα εξέταζε και αυτή την πρόταση, αλλά τελικά έως τώρα δεν έχει γίνει τίποτα, δεν έχει προχωρήσει η επιλογή καμίας πρότασης.

Ίσως το θέμα να θεωρείται επουσιώδες και να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και προβλήματα για επίλυση, αλλά πιστεύουμε ότι κανένας κυνηγός δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική. Όλοι θέλουν να υπάρξει, να οριστεί ένα σημείο αναφοράς για όλους, όπως είναι π.χ. το Φλώρι για τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες, όπου θα μπορούν μια φορά το χρόνο να μαζεύονται και να γιορτάζουν το σπορ που αγαπάνε, με τη στήριξη και της πίστης μας.

Μετά από αυτό

Σαφώς η μεγάλη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του έργου επισκευής και επίπλωσης των γραφείων της εταιρίας, αλλά μετά από αυτό, με την ίδια διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, μπορεί να τεθεί ο στόχος και να αρχίσουν οι διαδικασίες για την επιλογή της εκκλησίας που θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για όλους όσους έχουν σχέση με το κυνήγι, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ας μην εξαιρεθεί ακόμη και η Παναγιά η Δέσποινα, πάνω από τα Χάλαντρα, που ούτως ή άλλως είναι καθιερωμένη σαν κυνηγητικό στέκι. Δεν είναι λίγοι οι κυνηγοί που την επισκέπτονται και την τιμούν πολλές φορές στη διάρκεια της κυνηγητικής σεζόν. Όλα αυτά πρέπει να τεθούν ως θέμα συζήτησης σε ένα από τα πρώτα επόμενα συμβούλια και να γίνουν οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες για την επιλογή. Όλα τα άλλα μπορούν να προγραμματιστούν και να γίνουν μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, ή ακόμη και μέσα στην περίοδο παύσης του κυνηγιού, για να είναι έτοιμο το έργο και να εγκαινιασθεί στις αρχές της επόμενης κυνηγητικής σεζόν 2014-2015.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει, απόφαση και όρεξη χρειάζεται.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ