10.9.2013 15:30

Η ουσία να μη μετατρέπεται σε εντυπώσεις

ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΤΡΥΠΑΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

«Ο σχολιασμός των δικαστικών αποφάσεων γίνεται, κατά παράδοση και επιστημονικό έθος, σε έγκριτα και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά από εγνωσμένου κύρους νομικούς. Είναι δεοντολογικώς μη ορθό ή τουλάχιστον άκομψο, να σχολιάζεται μια δικαστική απόφαση από τον πληρεξούσιο δικηγόρο ενός των διαδίκων υπό τη μορφή δημοσιογραφικού άρθρου και μάλιστα κατά τρόπο που διαστρεβλώνει ή έστω αλλοιώνει το περιεχόμενο δικαστικής αποφάσεως».

Με ξεκάθαρο τρόπο η δικηγόρος της Ενοριακής Επιτροπής Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρυών Καλλ. Κάρμαντζη παρεμβαίνει στον «π» διατυπώνοντας τον προβληματισμό της αναφορικά με την στάση της Συντεχνίας των Ξυλουργών αλλά και τις δηλώσεις τους στον «π» με επίκεντρο την απόφαση του Δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα τους για ιδιοκτησιακή αναγνώριση της περιοχής του Τρυπατέ, την οποία χαρακτήρισε εκκλησιαστική.

   «Είναι προφανές ότι δεν θα υποπέσουμε στο ίδιο σφάλμα. Θα αρκεστούμε μόνο να παρατηρήσουμε ότι η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου, με εδραίο, σαφή και εμπεριστατωμένο νομικό συλλογισμό, απορρίπτει την αγωγή που ασκήθηκε από το σωματείο των ξυλουργών, τόσο για τυπικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους, κρίνει ότι ο Ι. Ναός του Αγ. Ιωάννη Τρυπατέ και τα γύρωθεν ακίνητα αποτελούν καθαρά εκκλησιαστική περιουσία και δεν αναγνωρίζει στο σωματείο των ξυλουργών ούτε ιδιοκτησιακά, ούτε εν ισχύ και εν ενεργεία δικαιώματα διαχειρίσεως επ΄ αυτής.  Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου συνιστά καταφανή παραποίηση του περιεχομένου της και γίνεται εκ του πονηρού και για λόγους εντυπώσεων...», συμπληρώνει η κ. Κάρμαντζη, σε ένα θέμα που δεν χρειάζεται να επανέλθουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ