29.7.2014 11:23

Η ουσία δεν είναι στην ανάλυση του νερού

- ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ; ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;

Μάλλον τα πράγματα ήρθαν όπως απλά τα είχαμε προβλέψει.

Ζητήσαμε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου να απαντήσει για τα προφανή: για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν ΕΝΤΟΣ του Ιωνικού Κολυμβητηρίου και φυσικά η απάντηση ήρθε (πιστεύουν) με την αποστολή των αναλύσεων νερού που πραγματοποιήθηκαν στην μεγάλη πισίνα στις 3 Ιουλίου. 

Από όσα το μη εμπειρικό μυαλό μας μπορεί να διαπιστώσει, οι αναλύσεις αφορούν στις μετρήσεις του χλωρίου και του ph της πισίνας (δεν αναφέρονται όρια) ωστόσο συμφωνούμε απόλυτα ως προς τα αποτελέσματα της χημικού Αλεξ. Κοντού. Φανταζόμαστε ωστόσο ότι μια εξέταση ως προς και άλλες μικροβιολογικές παραμέτρους θα ήταν αποδεκτή από όλους.

Σε αυτά λοιπόν που ζητήθηκαν από την ανάλυση να μετρήσει (χλώριο και ph) η αποτελέσματα στον πίνακα του ρεπορτάζ είναι προφανή. Όλα καλά... Μικροβιολογικά... θα το δούμε...

Επειδή όμως οι υπεύθυνοι του Ιωνικού θα έπρεπε να διάβασαν το ρεπορτάζ του «π» αναλυτικά (έτσι φανταζόμαστε) θα διαπίστωσαν ότι δεν αναφέρονταν αμιγώς στην πισίνα και στο νερό αλλά ευρύτερα στις συνθήκες υγιεινής.

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση λοιπόν ζητάμε επίσημα από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου να μας ενημερώσει για τα παρακάτω:

1.      Κάθε πότε πραγματοποιείται ανάλυση του νερού στις δεξαμενές ως προς όλες τις παραμέτρους που προβλέπει ο Νόμος;

2.      Αναρτώνται τα αποτελέσματα των αναλύσεων στον πίνακα ανακοινώσεων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου;

3.      Ποιοι είναι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται (αναλυτικά) στο Κολυμβητήριο; Κατά πόσο έχει διαπιστώσει η διοίκηση του Ιωνικού ότι τηρούνται, κι αν όχι, ποια μέτρα έχει λάβει;

4.      Ποιοι είναι οι εργαζόμενοι στο Ιωνικό Κολυμβητήριο και ποια τα καθήκοντα τους;

5.      Ποιος υπάλληλος έχει από το Νόμο την ειδικότητα και τις προδιαγραφές να πραγματοποιεί το λεγόμενο «σοκ» στην πισίνα του Ιωνικού, δηλαδή την χλωρίωση;

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου σίγουρα έχει κινήσει τις διαδικασίες το προηγούμενο διάστημα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εδώ όμως δεν προκύπτει ένα πολιτικό ζήτημα αντιπαράθεσης. Προκύπτει ένα μείζον ζήτημα για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, μιας υποδομής που φιλοξενεί όλο το χρόνο δεκάδες αθλητές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ