16.12.2015 21:49

Η ώρα των Μεστών;

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΑΝ QUEEN ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΜΕΣΤΑ- ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΛΗΜΝΟ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λιμάνι των Μεστών  και μια επίσης μοναδική πρόκληση για τους τοπικούς φορείς να ανταποκριθούν και όντας σε εγρήγορση να καταστήσουν λειτουργικό το λιμάνι, συνιστά η κατάθεση της πρότασης στο σημερινή Σ.Α.Σ. από τη HELLENIC SEAWAYS για τη δρομολόγηση του πλοίου της ONIAN QUEEN, στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ- ΜΕΣΤΑ-  ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΛΗΜΝΟ-  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρόταση

Στα θέματα προς συζήτηση της προσεχούς συνεδρίασης Σ.Α.Σ. όπως τα ανακοίνωσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εντάσσεται κι εκείνο της δρομολόγησης του IONIAN QUEEN από την HELLENIC SEAWAYS στις γραμμές Πειραιάς- Μεστά Χίου- Μυτιλήνη και Πειραιάς- Μεστά Χίου- Λήμνος- Θεσσαλονίκη από 17 Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2016 ως επιπλέον πλοίο από το Αριάδνη.

Το πλοίο

Η κατασκευή του ΙΟΝΙΑΝ QUEEN ολοκληρώθηκε στις 5/2/1988. Έχει μήκος 192,91 μέτρα και πλάτος 29,40 μέτρα. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει με ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τους 21 κόμβους. Να σημειώσουμε εδώ ότι το πλοίο διαθέτει 131 καμπίνες και 470 κλίνες. η μεγάλη χωρητικότητα του Ε/Γ Ο/Γ Ionian Queen που αποτυπώνεται στην ευχέρεια μεταφοράς 2.000 επιβατών, 700 ΙΧ ή 125 φορτηγών έως και 16 μέτρων και 60 ΙΧ, 

Μετά από 3 χρόνια ακινησίας στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, το IONIAN QUEEN πέρασε στα χέρια της HELLENIC SEAWAYS μετά από  πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε 2/12/2015,  με ποσό που αγγίζει τα 3.001.000€. 

Ο τουρισμός

Η δρομολόγηση ενός πλοίου αυτού του μεγέθους και αυτές τις δυνατότητες μεταφοράς επιβατών και αριθμού καμπινών αλλά και η ίδια η σύσταση του δρομολογίου συναινούν προς την προσπάθεια αξιοποίησης της δυτικής πύλης της Χίου και αύξησης του τουριστικού ρεύματος και από Πειραιά αλλά και από Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ