11.10.2013 16:26

Η ώρα των βοσκοτόπων

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχο Κορασίδη πραγματοποίησε στη Βουλή ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος. Κατά την διάρκειά της, ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το θέμα της αναζωογόνησης των βοσκοτόπων της Χίου, μετά την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι στις 15 Οκτωβρίου πρόκειται να επισκεφθεί το νησί μας ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου για τον λόγο αυτό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγέννησης των βοσκοτόπων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κώστας Τριαντάφυλλος έθεσε επίσης, το θέμα της αποζημίωσης των μαστιχοπαραγωγών, που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις του περασμένου Σεπτέμβρη. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον κ. Τριαντάφυλλο ότι παρακολουθεί το ζήτημα και ότι ο ΕΛΓΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο συγκέντρωσης των σχετικών στοιχείων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ