19.3.2016 21:12

Η ώρα της γης με όλα τα φώτα ανοιχτά [ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΦΩΤΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΟΜΗΡΕΙΟ, ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπορεί σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα φώτα να έσβησαν για μία ώρα, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, ωστόσο η Χίος για μία ακόμη φορά αποτέλεσε την εξαίρεση.

Παρότι μικροί και μεγάλοι, με πρώτους τους προσκόπους συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βουνακίου προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα κρατώντας αναμμένα φανάρακια και δάδες, οι αρμόδιοι μάλλον είχαν διαφορετική άποψη.

Κι αυτό γιατί ενώ για μία ακόμη χρονιά η Χίος συμμετείχε στη δράση, «η ώρα της γης» όπου προβλέπονταν να κλείσουν οι φωτισμοί, τουλάχιστον οι εξωτερικοί, των δημοσίων κτιρίων, η εικόνα του κέντρου ήταν αποκαρδιωτική.

Η ολόφωτη πλατεία Βουνακίου, η φωτιζόμενη Περιφέρεια με το ακόμα πιο ολόφωτο Ομήρειο αλλά και ο Δήμος Χίου, μάλλον έδωσαν διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θέλησαν οι συμμετέχοντες στη δράση να δοθεί.

Για την ιστορία όμως, λίγη σημασία έχει βέβαια, οι συγκεντρωμένοι επέμειναν, πραγματοποιώντας μάλιστα μία μικρή πορεία από την Πλατεία μέχρι το τέλος της Απλωταριάς και πάλι πίσω. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ