19.2.2015 13:04

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη Φαρμακαποθήκη

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΤΡΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Στις δικαστικές αίθουσες εκτυλίσσεται πλέον το δράμα της Φαρμακαποθήκης, του Συνεταιρισμού των φαρμακοποιών της Χίου, που έχει τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας ύστερα από τις κατηγορίες που κατατέθηκαν από τους μετόχους σε βάρος της τελευταίας διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Φαρμακαποθήκης.

Η πρώτη απόφαση

Εκτός από τις αγωγές υπάρχουν και τα ποινικά δικαστήρια και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα απασχολούν πολύ συχνά τις δικαστικές αίθουσες τα θέματα της Φαρμακαποθήκης και οι εκδικάσεις των αγωγών που την αφορούν.

Ποσά που ξεπερνούν τις 20.000  ευρώ επιδίκασε  στους νόμιμους εκπροσώπους της Φαρμακαποθήκης (πρώην πρόεδρο και διευθυντή της)  το Ειρηνοδικείο Χίου με απόφαση του που αφορούσε στην εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν κατά των παραπάνω οι φαρμακοποιοί κ..κ. Τσατσαρώνη,  Σόδη και Σκρινή.

Το δικαστήριο έγινε ερήμην των κατηγορουμένων και η τελική απόφαση όριζε να αποδοθούν περίπου 9.000 ευρώ στην πρώτη ενάγουσα, 5.000 ευρώ στη δεύτερη και άλλα τόσα περίπου στην τρίτη.

«Πιθανά ήταν η πρώτη τακτική αγωγή των φαρμακοποιών κατά της Φαρμακαποθήκης  που εκδικάστηκε. Παράλληλα όμως υπάρχουν πολλές υποθέσεις που την αφορούν, όπως μηνύσεις, αιτήσεις για συντηρητική κατάσχεση», εξηγεί στον «π» η Χρ. Γαλάτουλα, δικηγόρος των παραπάνω φαρμακοποιών που χειρίστηκε την υπόθεση.

Η ίδια επισημαίνει ότι το δικαστήριο έγινε ερήμην των εναγόμενων, οι οποίοι, αφού δεν προχώρησαν σε άλλη διαδικασία, οφείλουν πλέον να καταβάλλουν τα ποσά που επιδικάστηκαν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κεφάλαιο «Φαρμακαποθήκη Χίου» όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά  θα τραβήξει σε μάκρος και θα απασχολεί συχνά πυκνά τις δικαστικές αίθουσες, με τους κατηγορούμενους να μένουν οι ίδιοι και τους φαρμακοποιούς της Χίου να εναλλάσσονται κατά περίπτωση στον ρόλο τους . 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ