30.11.2012 16:37

Η ώρα της αξιοποίησης

ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΧΩΡΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αξιοποίηση του Βοτανικού κήπου του Αιγαίου στα Νένητα αφού με εισήγησή της η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να υπογράψει στο αμέσως επόμενο διάστημα τριμερή προγραμματική σύμβαση τόσο με τη ΔΗΚΕΧ όσο και την Αστική Ακινήτων Α.Ε., προκειμένου να αναπτυχθεί και με τα αντίστοιχα για τον Δήμο οικονομικά οφέλη το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επί του παρόντος ο σχεδιασμός προβλέπει τον διαχωρισμό της σύμβασης σε τρία στάδια με τις τρεις πλευρές να αναλαμβάνει η κάθε μία τα καθήκοντά της.

 

Οι ευθύνες

Το κύριο βάρος της τριμερούς συμφωνίας αναμένεται να σηκώσει η ΔΗΚΕΧ που μέσα από περιβαλλοντική μελέτη αξιοποίησης του χώρου θα εγκρίνει συγκεκριμένο αριθμό επιστημονικών συνεργατών ή θα προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση έργου.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου η εταιρεία έχει μέσα στο καταστατικό της ως σκοπό το περιβάλλον και έτσι μπορεί πιο εύκολα είτε να αναθέσει την παροχή εργασιών σε συνεργείο είτε να προσλάβει συμβασιούχους.

Μάλιστα μέσα στη μελέτη που θα εκπονήσει η ΔΗΚΕΧ θα περιλαμβάνεται και ο χώρος του Καστρομηνά ως επιλέξιμος προς περιβαλλοντική ανάπλαση.

Αναφορικά με τον Δήμο Χίου, η σύμβαση προβλέπει την επίβλεψη των εργασιών και τη συντήρηση που θα είναι στην εποπτεία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Π. Στεφάνου.

Σημαντικά πάντως αναμένεται να είναι τα οφέλη του Δήμου από την αξιοποίηση του κυλικείου του κήπου, σκέλος το οποίο θα ανατεθεί στην Αστική Ακινήτων Α.Ε. ώστε μέσα από τον πλειστηριασμό να εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βοτανικός Κήπος μέχρι στιγμής παραμένει σε άριστη κατάσταση ενώ από τις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι σχολικές επισκέψεις στην περιοχή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ