30.10.2015 17:04

Η ώρα της αφύπνισης για τους Χιώτες ναυτικούς [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Με δυναμικές και συντεταγμένες κινητοποιήσεις, μπαίνει στον χορό των απεργιών ο ναυτεργατικός κλάδος, με τους Χιώτες εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να δίνουν ραντεβού στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Χίου στο πλαίσιο της 48ωρης απεργία που προκήρυξε η ΠΝΟ από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και τις 6 το πρωί της Τέταρτης.

Κάλεσε σε δυναμική συμμετοχή όλων των Ναυτικών και των μελών των οικογενειών του απεύθυνε ο πρόεδρος του Παγχιακού Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Μ. Ατσίπαπας επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή των μέτρων οδηγεί στον αφανισμό του ΝΑΤ, του αρχαιότερου ταμείου στην Ελλάδα ενώ αποτελεί και ένα ακόμα χτύπημα στην ελληνική εμπορική ναυτιλία.

«Ο ναυτικός κόσμος δεν έχει άλλες αντοχές και δεν μπορεί να δεχτεί τις συντάξεις πείνας που θέλει η δεύτερη φορά αριστερά κυβέρνηση» κατέληξε.

Να εξαιρεθούν Χίος και Λέσβος

Την ίδια ώρα πάντως που η ΠΝΟ ετοιμάζεται για μία από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων ο Δήμαρχος Χίου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Ομοσπονδία ζήτησε την εξαίρεση της Χίου και της Λέσβου από την απεργία προκειμένου τα πλοία τα μεταφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θα αφιχθούν στα δύο νησιά.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ