1.12.2014 12:27

Η ώρα είναι... ώρα κώδικα

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

Την πληροφορική, από την πλευρά του δημιουργού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν  οι μαθητές  συμμετέχοντας στην Η «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου και το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, με την υποστήριξη των Σχολικών Συμβούλων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, οργανώνουν μια σχετική εκδήλωση που απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου.

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσουν εργαστήρια για μαθητές δημοτικού που περιλαμβάνουν:

α) κιναισθητικές δραστηριότητες με μορφή παιχνιδιού με σκοπό τη γνωριμία τους με την υπολογιστική και την αλγοριθμική σκέψη. Οι δραστηριότητες αυτές παρόλο που αφορούν στην Επιστήμη των Υπολογιστών διεξάγονται χωρίς την χρήση υπολογιστή. 

β) επιλεγμένα προγραμματιστικά προβλήματα προς επίλυση στον Η/Υ για την εξοικείωσή τους με βασικές υπολογιστικές έννοιες. Τα προβλήματα περιλαμβάνουν την πλοήγηση μέσα σε λαβύρινθο, τη σχεδίαση αντικειμένων στην οθόνη, καθώς και τη δημιουργία απλών ιστοριών και παιχνιδιών.

γ) προαιρετικά, για όσα παιδιά το επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί από τις 12:30 μέχρι τις 14:00 η υλοποίηση ενός παιχνιδιού σε ένα προγραμματιστικό περιβάλλον κατάλληλο για παιδιά (Scratch) σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό ενός μικροελεγκτή (Arduino) και μιας συσκευής αναγνώρισης της κίνησης των χεριών και των δακτύλων (Leap Motion).

 

Την Κυριακή 14Δεκεμβρίου το εργαστήριο θα διεξαχθεί 10:00-13:00 και απευθύνεται σε 20 μαθητές Γυμνασίου. Το εργαστήριο περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ με την χρήση του κιτ ρομποτικής Lego Mindstorms EV3.

 

Οι γονείς καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους από 1 έως και 5 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 - 13:00, είτε επιτόπου στο γραφείο του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Χίου (Πολυτεχνείου 13, 3ος όροφος), είτε τηλεφωνικά στο 22710 21447.

Επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://sepchiou.gr/code2014

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ