2.11.2022 14:24

«Η νέα δομή θα μείνει στα χαρτιά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαφές μήνυμα από τους κατοίκους χωριών ότι είναι έτοιμοι για νέες παρεμβάσεις επί του πεδίου αν χρειαστεί

Την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν, με κάθε τρόπο, τη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή του Θόλους, εξέφρασαν κάτοικοι των θιγομένων περιοχών αλλά και φορείς του νησιού, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων του Υπουργείου Μετανάστευσης κατά του Δήμου Χίου, με τα οποία ζητά την ανεμπόδιστη διέλευση οχημάτων της αναδόχου εταιρείας στο επίδικο ακίνητο.

 

«Για μία ακόμη φορά είμαστε εδώ και θα είμαστε για όσο χρειαστεί, μέχρι να καταλάβει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Μετανάστευσης, ότι στη Χίο δεν θα γίνει καμία δομή. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς εξουσιάζουμε αυτόν τον τόπο και δεν επιτρέπουμε να γίνει στο νησί μας μία τέτοια δομή», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συκιάδας Ρούλα Μαυρέλου.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η παρέμβαση του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη ο οποίος επεσήμανε σε ιδιαίτερο τόνο, ότι «η δομή που σχεδιάζει ο κ. Μηταράκης θα μείνει στα χαρτιά».

«Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργού της του κυρίου Μητάρακη, στα πλαίσια των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργήσουν στρατόπεδο συγκέντρωσης στο νησί μας για να φυλακίζουν τα θύματα των πολέμων του», σχολίασε από την πλευρά του ο Μάρκος Σκούφαλος εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής του «Χίος Μπροστά» Γιάννη Καραβασίλη να προσθέτει ότι: «Ο υπουργός αντί να προσπαθεί να είναι μαζί με τον λαό της Χίου, προσπαθεί να είναι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού θέλοντας να μετατρέψει το νησί σε μία φυλακή και ένα τόπο μόνιμο εγκλωβισμού ανθρώπων. Η κοινωνία είναι απέναντι και αν χρειαστεί θα δώσει την μάχη επί του πεδίου».

Στο ίδιο μήκος ήταν και η τοποθέτηση του Γραμματέα της Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Παρλαμά, ο οποίος σημείωσε ότι : «Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση επιμένει σε ένα σχέδιο το οποίο είχε απορριφθεί από το σύνολο του νησιού, αφού κανείς δεν θέλει να γίνει μία υπερδομή που θα έχει το ρόλο όλου του προσφυγικού πάνω σε ένα νησί ακριτικό, δίπλα στην Τουρκία. Το θεωρούμε εθνικά επικίνδυνο είναι».

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας, επεσήμανε ότι: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει μία υπερδομή στο Θόλος, σε μία περιοχή που γνωρίζουμε όλοι το φυσικό της κάλος. Υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που μιλάει για δομή 500 ατόμων μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση και πραγματικά μας κάνει εντύπωση γιατί αυτή η εμμονή του υπουργού όταν υπάρχει μία τέτοια απόφαση».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ