6.2.2013 11:09

Η Μέργκελ κόβει και τα Γερμανικά!

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Χαμένη πάει η χρονιά για τους μαθητές της Ε΄Τάξης των Δημοτικών σχολείων που επέλεξαν τα Γερμανικά για υποχρεωτική δεύτερη ξένη γλώσσα. Η αδυναμία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καλύψει με καθηγητές Γερμανικών στο σύνολο τους τα δημοτικά σχολεία, ανάγκασαν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να περιορίσει τις διδακτικές ώρες των Γερμανικών μόνο στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

Έτσι, όπως καταγγέλλουν γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Βαρβάσι τα παιδιά της 5ης τάξης μέχρι σήμερα δε διδάσκονται Γερμανικά χάνοντας επί της ουσίας το δικαίωμα της επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας ανάμεσα στα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής επιβεβαιώνει τα παραπάνω δηλώνοντας στον «π» :

«Υπήρχε πρόβλημα έλλειψης καθηγητών Γερμανικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι επιλέξαμε να διδαχθούν τη δεύτερη γλώσσα της επιλογής τους, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που είχαν ξεκινήσει ήδη μάθημα από την Ε’. Για τους μαθητές της Ε’ δημοτικού που είχαν επιλέξει Γερμανικά και δεν είναι δυνατό να τα παρακολουθήσουν, το υπουργείο ορίζει πως ή θα πρέπει να παρακολουθήσουν για δεύτερη γλώσσα τα Γαλλικά ή να απασχολούνται δημιουργικά στο σχολείο γι’ αυτές τις ώρες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ